Tasts de cultura i producte local

L’Ajuntament de Ciutadella ha organitzat una sèrie de tasts de cultura i de producte local per als mesos de juliol, agost i setembre, on es maridaran diverses activitats cultural amb visites, tasts i xerrades sobre el producte local, on es visitaran cellers i llocs on es produeixen formatges, olis, embotits… Estan coordinats per l’Àrea de Cultura i tenen un cost de 15 euros per persona, pel fet que inclouen autobús d’anada i tornada, a més del tasts de productes i el concert que es farà a cadascun d’ells. Les entrades es poden reservar a la web: www.nanventura.es o bé a Can Saura cada divendres, dissabte i dilluns.

El primer tast de cultura es celebrarà el dimarts 28 de juliol a les 18,30 h, als cellers de Binitord, on es visitarà la bodega i el seu director Antoni Salord explicarà el procés d’elaboració dels seu vins, el quals tenen reconeixements a nivell internacional. Seguidament es farà un tast de producte local i degustació de vins del celler ciutadellenc. Mentres tant el quartet de corda “Anades i tornades”, interpretarà diferents peces musicals amb una narració a càrrec Anna Gornès. “Anades i tornades” està format per Josep Marcaró, Nina Juanico, Adrià Gorries i Pau Marquès.

El dimarts 11 d’agost, dia de Santa Clara, també a les 18,30 h es farà un tast de cultura i producte local de Menorca al lloc de Son Piris, al Migjorn de Ciutadella i que destaca per la seva elaboració de formatges i és posseïdor del Premi al Millor Elaborador de Formatge Artesà Semi Curat a nivell nacional. Els visitant podran veure in situ l’elaboració del formatge i fer un tast de les diferents textures de formatge i dels productes que allà s’elaboren. La part cultural correrà a càrrec de la cantant Clara Gorrías amb el guitarrista Pere Arguimbau.

El tercer dels tasts, serà el 25 d’agost al lloc de sa Torre d’en Quart, on es farà una visita guiada i explicada a la torre de defensa medieval que hi ha al lloc i que servia de refugi a la pagesia dels voltants quan hi havia senyal de “moros a terra”. Aquest lloc va pertànyer al Comtat de Torre Saura. Hi haurà un tast de producte local i de formatges de la finca, amenitzats per la música menorquina i les havaneres del duet Cala Joia.

El darrer d’aquests tasts de cultura i de promoció del producte local tindrà lloc el 8 de setembre al lloc de Son Felip, amb una xerrada de l’Anei de La Vall i del projecte d’agricultura sostenible de Son Felip-Algairens, portat a terme per l’actual propietat d’aquests llocs de Ciutadella. Son Felip destaca per la seva producció d’oli d’oliva, que en serà una part important del maridatge amb el producte local. La part cultural serà tot un luxe, pel fet que actuarà en viu l’actor ciutadellenc resident a Mallorca, Rodo Gener, que interpretarà la seva obra de teatre o monòleg teatral “Una nit vaig somiar que vivia a Menorca”.

Aquests tasts de cultura organitzats per l’Ajuntament de Ciutadella, conten amb el suport de Sa Cooperativa del Camp, Fundació Ciutadella Cultura, Farmers&Co, Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, Ciutadella Sostenible, i els productors locals Bintord, Son Piris, Torre den Quart i Son Felip.

Des de l’organització s’informa també que en tot monent es seguiran les normes de prevenció de la Covid-19 i els assistents hauran de portar obligatòriament mascareta i mantenir la distància mínim de seguretat d’1,5 metres. A cadascun dels llocs o cellers hi haurà gel per a fer-se net les mans.

L’Ajuntament de Ciutadella ha fet una clara aposta per als productors locals amb aquests tasts de cultura on el producte local i de temporada té un paper molt important, a més de permetre conèixer de primera mà la seva elaboració, maridatges i gaudir de música de diferents estils i de teatre.

Segons la resposta del públic aquesta nova activitat municipal tindrà continuïtat amb noves propostes.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.