L’Ajuntament de Ciutadella posa en marxa Tast de Cultura, un cicle per potenciar la cultura, el patrimoni i els productes locals Binitord, Son Piris, Torre d’en Quart i Son Felip seran els escenaris d’unes cites que inclouran tastos de productes i actuacions de tota mena

 data-srcset

Sota el nom de Tast de Cultura, l’Ajuntament de Ciutadella ha impulsat un cicle que vol posar a l’abast de tothom cultura, patrimoni i producte de proximitat. El cicle començarà dimarts vinent, 28 de juliol, a Binitord, i seguirà –sempre en dimarts– a Son Piris (11 d’agost), Torre d’en Quart (25 d’agost) i Son Felip (8 de setembre).

Tast de Cultura s’emmarca dins el pla de mesures elaborat per l’Ajuntament amb l’objectiu de minvar els efectes adversos en l’economia i la societat arran de la Covid-19. Dins aquest pla, s’ha establert un bloc de mesures d’estímul al sector cultural i entre aquestes hi figura la promoció de la contractació d’artistes i companyies locals i el disseny  d’un programa d’arts escèniques a l’aire lliure a través de la Fundació Ciutadella Cultura, que reforci tant l’activitat cultural com la conservació del patrimoni i la promoció del producte local.

El cicle, doncs, vol posar sobre la taula un projecte que aglutini cultura, coneixement del patrimoni cultural i natural, i promoció del producte local. Tot plegat, a més, amb activitats a l’aire lliure i amb control d’aforament, sempre seguint les recomanacions sanitàries i el distanciament social.

És per això que s’ha elaborat un programa d’activitats a diferents llocs de Menorca (finques rústiques) on poder realitzar activitats que aglutinin els tres camps, de manera que el format es repetirà en les quatre jornades previstes: coneixement de patrimoni cultural i natural de l’illa, realització d’una activitat cultural (música, dansa, teatre, poesia…), i promoció del producte local a través d’una degustació i venda de producte local, preferentment del producte de la pròpia finca.

Entrant més en detall en el programa, la cita inaugural, el 28 de juliol a Binitord, inclourà una visita a la bodega i una explicació sobre el procés d’elaboració del vi, a més d’un tast de vins i el concert ‘Anades i tornades’ del quartet de corda format per Josep Mascaró, Nina Juanico, Adrià Gorries i Pau Marquès, amb la narració a càrrec d’Anna Gornés.

A Son Piris, l’11 d’agost, es podrà gaudir d’una xerrada sobre l’elaboració tradicional del formatge menorquí, una visita a la finca i un tast de formatge i tast de productes locals, tot amenitzat per l’actuació de Clara Gorries i Pere Arguimbau.

El cicle seguirà el 25 d’agost a Torre d’en Quart amb una explicació i visita a la torre medieval, un tast de formatges de la finca i productes menorquins i un concert del grup Cala Joia.

Finalment, el 8 de setembre, Son Felip tancarà el cicle acollint una xerrada sobre L’ANEI de la Vall i el projecte d’agricultura sostenible de Son Felip-Algaiarens’, un tast de productes i oli de la finca i l’obra de teatre ‘Una nit vaig somiar que vivia a Menorca’, amb Rodo Gener.

El preu de les localitats serà de 15€ per jornada i persona, i inclou l’autobús d’anada i tornada, ja que no es permet anar-hi en vehicle particular (el bus sortirà des de la plaça dels Pins-avinguda Negrete, a les 18.30 hores en les dos primeres jornades i a les 18.00 a les dos darreres). La compra onlined’entrades es pot fer al web www.nanaventura.es i de manera presencial anticipada a Can Saura cada divendres, dissabte i dilluns anteriors a l’activitat, de 10.30 a 13.30 i de 18.30 a 20.30 hores.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.