Es Bruc arriba a Ciutadella Per Itziar Lecea

Són molts els ciutadellencs i ciutadellenques que aprofiten els caps de setmana d’estiu per agafar el cotxe i arribar fins a Sant Tomàs. Allà, des de fa ja algunes dècades, hi ha el restaurant Es Bruc, especialitzats en carns i peixos a la brasa. La bona notícia pels amants de la cuina d’un dels restaurants de platja millor valorats de l’illa, és que aquest estiu també ha obert a Ciutadella. En concret, a la platja de Santandria, al local antigament conegut com a Ses Set Voltes. El paratge de l’emblemàtica cala, l’ambient familiar i la carta que ha convençut des de sempre, amb una forta aposta pel producte local, són els ingredients del nou Es Bruc ciutadellenc.

Un nou Es Bruc i la revitalització de l’Hotel Santandria, en les mans dels germans Triay

Els germans Bosco i Francesc Triay no s’ho van pensar massa quan van tenir l’oportunitat de fer-se amb l’hotel Santandria i el seu restaurant. Molt en sintonia amb la seva filosofia d’empresa, d’oferir una carta basada en plats a la brasa i producte fresc i local, van veure una bona oportunitat a l’entorn del nou municipi, on encara no hi havien entrat. “Tenim, des de fa molts anys, clients que venen de Ciutadella a dinar a Es Bruc de Sant Tomàs. És curiós, perquè al principi, al ser damunt la platja, la gent se’l va prendre com un baret de platja. Però vam aconseguir reeducar el públic i que, en lloc d’arribar al restaurant perquè era al costat de la platja, venir a menjar a Es Bruc i, de pas, aprofitar per anar a nedar”, comenta en Francesc.

En aquests moments la família d’es Bruc compta amb locals a la platja de Son Bou i també a Son Parc. El de Santandria és el darrer en incorporar-se a l’equip, en un any en què la Covid està marcant cada una de les passes que donen les empreses. Molt especialment les turístiques i les d’hosteleria. “Vam signar el contracte per entrar a l’hotel i el restaurant un mes abans del confinament, i va ser un cop dur, perquè hem perdut dos mesos de temporada. Però la resposta d’aquestes primeres setmanes d’obertura ens ha sorprès. Sobretot el cap de setmana, quan molta gent de Ciutadella ha vingut a sopar. Hem arribat a tenir persones esperant per poder seure a taula, encara que és cert que el nombre l’hem hagut de minvar per adaptar-nos a la normativa sanitària”, diu en Bosco. “Trobam que diferenciar el restaurant de l’hotel posant el nom de Es Bruc també ens ha ajudat a poder estirar al públic de Ciutadella, perquè ja ho coneixen. Els hi és familiar i saben què hi trobaran”.

La decisió d’arribar a ponent va ser fàcil de prendre. “Tenim, com a empresa, una estructura logística amb una central de compres a Es Migjorn Gran. I teníem ganes d’ampliar oferta per poder fer aquesta logística més rendible. Quan ens van brindar l’oportunitat d’agafar tant l’hotel com el restaurant, que està a peu de platja, ho vam veure clar. El que ha vingut després, no ens ho podíem esperar ningú. Però no ens podem queixar de la resposta inicial”.

El producte local i el formatge, els plats forts de la carta de Es Bruc

Pastís de formatge d’Es Bruc. Foto: Bep Al·lès©

Qualitat, preu i servei ràpid. Aquesta és la base sobre la qual es fa feina a Es Bruc. Però el que deixen clar els dos germans Triay és que són més que un baret damunt la mar. “Ens hem volgut fer un nom durant aquests anys. Abans, un dia de mal temps, teníem poca gent, perquè no anaven a la platja. Ara tant és el dia que faci, perquè la gent ve a menjar els plats que ja coneixen. I la qualitat.” Dintre de la carta, els plats més reconeguts i pels quals molts ciutadellencs anaven fins a Sant Tomàs, hi ha les carns i els peixos a la brasa. “El que volíem era oferir un bon servei i que es reconegués la qualitat del menjar. I la feina que hem fet durant aquests anys, ara dona fruit”, diu en Francesc.

Fritura de peix i marisc d’Es Bruc Santandria. Foto: Bep Al·lès

“Tenim clar que el client que més hem de cuidar és el menorquí, perquè és el que aprecia l’atenció i el que ve els caps de setmana. És el més fidel. I també el personal que fa feina amb noltros. Tenim plantilla que fa molts anys que treballa amb noltros. I açò, el client repetidor ho agraeix”, comenta en Bosco.

Entrecote de vedella Menorquina, boví major amb 30-60 dies de curació

Si per una cosa es diferencia Es Bruc, com a grup, davant altres barets de platja, és per la qualitat del producte que ofereixen. “Des de sempre ens ha agradat donar el millor del producte de la terra”, comenten. Entre les novetats, han incorporat la carn de vaca menorquina. Però són famosos els plats que serveixen amb formatge de l’illa, ja que van ser dels primers en oferir-lo en carta, ja sigui en format d’amanida, amb pollastre o en flam. O les fritures de peix pescat a Menorca. En principi, la carta a Ciutadella, serà molt semblant a la de Es Bruc d’es Migjorn Gran. “Ens adaptarem també un poc a la situació i, en aquest sentit, hem reduït un poc la carta. Però també ens agrada introduir alguna cosa nova, com l’amanida d’escabetxat i tomàtiga de cor de bou cultivada a Menorca.”

La cuina del nou Es Bruc està oberta a migdia i també durant el vespre. Comenten els germans Triay que aquests darrers dies, grups de ciutadellencs s’han atracat a Santandria entre setmana per fer un sopar d’amics. La idea és, aquest estiu, tenir obert fins al mes d’octubre, si la situació sanitària ho permet. Però tant en Bosco com en Francesc tenen clara l’aposta per la desestacionalització. Per açò no descarten, en un futur, poder mantenir l’hotel de Santandria obert durant tot l’any. “Estem a un lloc privilegiat per potenciar Ciutadella, perquè a més passa el Camí de Cavalls per la nostra porta. Hem de cuidar el client local, i intentar atraure un tipus de turisme que vengui a l’hotel i apreciï l’illa”.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.