Muga Blanc 2019, l’excel·lència dels blancs de Rioja

Cupatge de Viura, Garnatxa Blanca i Malvasia amb treball de mares i la tècnica del batonagge

Muga Blanc 2019, l’excel·lència dels blancs de Rioja

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un vi blanc que us sorprendrà i que va de meravella aquestes caloroses nits d’estiu per a un sopar a la fresca, bé a les terrasses dels restaurants de l’illa, o bé a casa tot aprofitant, patis, jardins, terrasses i terrats

Es tracta del Muga Blanc 2019 , de la DOC Riojam dels Cellers Muga. Està elaborat majoritàriament amb Viura i una part de Garnatxa Blanca i Malvasia. Fermentat en botes noves de roure francès del districte de Nevers i, una vegada acabada la fermentació alcohòlica roman 3 mesos més en botes, amb dos battonagges per setmana per a mantenir el treball de mares que li aporta boca i armonia al vi.

TAST

  • Vista: Groc palla, brillant i que no denota el seu pas en bota.
  • Nas: Net, complex on destaquen aromes a herbes aromàtiques com fonoll, cítrics com la llima, fruites amb pinyol com el melicotó i lleugeres notes torrades.
  • Boca: Vi fresc amb una bona acidesa, equilibrat, sedós i amb un rere-gust molt llarg.

MARIDATGE

Llobarros a la graella. Foto: Bep Al·lès©

És el vi ideal per aquest estiu si optam per peix i marisc, arrossos, calderes i cuina asiàtica i mexicana.

Rap amb salsa de safrà, Restaurant Hotel Bahia. Foto: Bep Al·lès

Llobarros o orades a la graella, anfòs a la sal, rap amb salsa de safrà, pop a la brasa amb coulant de patata, turbot al cava o supremes de llobarro amb salsa de musclos de roca o una rotja fregida amb alls i ceba.

Carpaccio de vieires. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb el marisc, des d’uns musclos a la brasa a unes zamburinyes al forn amb pa ratllat, un carpaccio de gamba vermella de Ciutadella o de vieires com el que fan al Restaurant de l’Hotel Bahia o unes navalles a la graella amb una vinagreta de cítrics.

Paella de marisc

Caldera de llagosta vermella de Menorca, arròs caldós de llomàntol, caldera de peix i marisc,  arròs caldós de gambes vermelles de Ciutadella, paella cega de marisc, caldera de crancs de fonera o arròs de conill i llagosta fet dins el tià de terra.

Tataki de tonyina. Restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès

Ideal per a la cuina asiàtica i oriental. Tataki de tonyina vermella, el japo-tako del Restaurant Aquarium, un assortiment de sushi com el que prepara Pascual Roman al Yuzu o els tacos de peix de Nopales, a més de ceviches i plats de nova cuina menorquina com els raviolis d’escamarlà del Restaurant Smoix.

Si voleu saber més d’aquest vi que de segur us seduirà, contacteu amb VINUM, bé a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line on el podreu trobar al millor preu de Menorca.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/