Antany, el nou web on trobaràs producte local de qualitat Per Itziar Lecea

Si d’una cosa sap n’Antoni Anglada és de qualitat. La seva mel de Dolçamar ha guanyat diferents premis a nivell nacional i ha estat reconeguda com un plaer pels sentits. Enguany, els panells aniran bastant plens, augura, ja que ha fet una bona primavera per a les abelles. Però mentre els animals treballen a les flors, n’Antoni ha fet feina a casa. Amb la intenció d’oferir productes de la mateixa qualitat que la seva mel, ha creat Antany, un lloc web que s’estrenarà en breu i en el qual es podran comprar, per ara, conserves, melmelades i el primer quètxup fet a Menorca. Però assegura que, açò, només és el principi.

  • En poques setmanes podrem xuroar què hi ha dins Antany, però ens en pots fer un avanç?

Dins Antany hi trobareu productes illencs en un format que sigui assumible, que pugui ser competitiu per preu. Començam amb sis productes i a poc a poc n’hi afegirem més. Les condicions per ser producte Antany és estar fets per productors de l’illa. I entren dins la marca segons uns paràmetres de qualitat, que és la base de tot.

Pel que fa als productes que engegaran aquest projecte, hi trobam quatre melmelades: d’albercoc, melicotó, meló i carabassa i tomàtiga. També hi haurà figat, que no ho podem considerar melmelada però que és un producte molt nostre. I la novetat més destacada és el quètxup. És el primer que s’elabora a Menorca i a més té la particularitat que conté una part important de mel com a edulcorant, en lloc de dur sucre. Així tindrem un quètxup més saludable, i fet amb mel de Menorca, sempre que ens sigui possible i sigui temporada.

Són tots productes 100% naturals, i es fa en formats de 285 grams. En Tomàs Orell és qui està fent la imatge i els fotomuntatges per fer-ne la presentació en línia, ja que la presentació física del producte, per ara, és complicada.

  • És una iniciativa que ha sorgit del confinament, ara que tothom ven en línia?

En part, no. De fet, els productes d’Antany els volia presentar a la fira Arrels, que es va haver de cancel·lar per la pandèmia. Intent cada any dur una cosa diferent de la cita gastronòmica, com la col·lecció de mels que vaig presentar l’any passat. Són productes que, en el seu origen, s’havien pensat com a regal disponible per la temporada turística d’enguany.

Però el fet d’haver quedat tancats, m’ha animat a treure el producte de forma virtual i invertir en un e-commerce per vendre’l en línia. Tot i que són productes que també estaran a disposició de les botigues de Menorca. En cap moment vaig pensar de posar una botiga en línia, en realitat. Però la situació que vivim m’ha fet perdre la por a un tema que per jo era pendent.

  •  Què més hi trobarem a Antany?

Dintre de la mateixa plataforma també vendrem la mel de Dolçamar i els caramels de mel, que també són un producte nou d’enguany. I la tria està per venir. Jo mateix m’encarregaré de decidir quins són els productes que formaran part d’Antany, perquè vull que siguin els millors. Fins i tot donarem idees per consumir-los amb alguna recepta antiga.

Amb Antany pretenc lligar els productors illencs amb el món online i donar un altre tipus de sortida al producte de Menorca. Per açò el nom sencer de la iniciativa és Antany (Island Food).

Estem acostumats a comprar en línia a grans marques de roba o a plataformes conegudes. Però, creus que funcionarà vendre productes locals en línia?

Tot és vendible en aquest món. Segur que al principi, serà difícil. Però si el producte és bo, de qualitat, la gent repetirà. No hi ha massa productes fets a Menorca que es venguin online. Per tant, esper poder arribar a un públic que sap apreciar els valors qualitatius que ofereix l’illa.

Podem quedar tancats a dins Menorca i esperar que arribin els turistes a comprar. O podem llançar-nos a la piscina, sortir de la idea tradicional i fer que els bons productes illencs puguin competir a nivell Espanyol i europeu. Ho he pogut demostrar amb la mel, de fet. Després de premis i reconeixements, m’han vingut botigues de Madrid interessades en vendre Dolçamar. Crec que tenim un potencial per diferenciar-nos bé, i aquest potencial radica en la qualitat. No hem de vendre més, sinó millor. Perquè si intentam apujar la producció, correm el perill de perdre aquesta qualitat, que és el pilar amb el qual podem competir davant productes similars.

  • Ralles molt dels productors de l’illa. De quina manera es veuen identificats amb Antany?

La idea és que tothom que participi d’Antany es senti recompensat. Quan vas a un supermercat i et fixes en els productes que la gent d’aquí compra, veus que s’enduen dins la senalla una bona part de productes de fora i pocs de l’illa. El que vull és ajudar a canviar aquesta manera de fer, per ajudar a generar empreses agroalimentàries que puguin abastir Menorca.

  • Quan podrem tastar el gust d’Antany?

Dins el mes de juny ja estarà online. Tot i que els productes estaran a l’abast de les botigues i els supermercats. Ara vorem com surten els productes de l’illa. El que està bé és que són productes no peribles, pel que els podrem conservar estona.

  • Tindrem presentació oficial?

En vull fer una de presentació oficial, però per ara no ho veig factible. O sigui que ho farem virtualment. Quan es pugui, ho intentarem fer lo més prest possible.

  • La darrera pregunta: per què el nom d’Antany?

Antany és una paraula que la gent del camp empra. I és una paraula molt polida, que reflecteix aquestes ganes que tenim de sortir des de la tradició cap a la innovació. Que donam a conèixer tot lo bo i bé que ho feim els productors menorquins. Si aquesta idea cala, voldrà dir que tothom hi ha guanyat.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.