Agricultura envia un vídeo de Miquel Montoro als alumnes de primària per ensenyar-los a fer planters de productes locals a casa Es tracta d’una activitat per donar continuïtat a la tasca de promoció agroalimentària a les escoles, aturada actualment per la COVID-19

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha fet arribar un vídeo del youtuber mallorquí, Miquel Montoro, als alumnes de primària de les Balears. El vídeo s’ha dirigit a les escoles i a l’alumnat que ha participat o tenia previst participar aquest curs 2019-2020 en les activitats de promoció agroalimentària que desenvolupa l’equip tècnic dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (SEMILLA). Per mor de la COVID-19, els infants no tornaran a les aules el que resta d’aquest curs i «aquesta és una manera de donar continuïtat a les activitats que els alumnes feien habitualment per conèixer els productes i els productors de les Balears», ha explicat la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, encarregada de coordinar la promoció agroalimentària.

El vídeo duu per nom ‘Miquel Montoro ensenya a plantar producte local a casa’ i es pot visualitzar al perfil de Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=seGINAK8dFY&feature=youtu.be ) del Govern de les Illes Balears. Té una durada de dotze  minuts, durant els quals Miquel Montoro ensenya a fer planters de productes locals, com la tomàtiga de ramellet i el pebre blanc, amb elements bàsics que trobam a casa i a l’abast dels infants. Es tracta d’una animada explicació de la unitat didàctica que normalment l’equip de promoció agroalimentària explica a les escoles sobre les varietats locals i que s’ha adaptat a la situació actual per tal de permetre als nins i nines desenvolupar aquesta activitat a casa, protagonitzada per un dels personatges més influents a les xarxes socials a les Illes Balears i a la resta d’Espanya.

«Volem engrescar els infants a fer una activitat que els permeti estar en contacte amb el producte local de les nostres illes i els faci passar una bona estona», ha explicat Valero. El vídeo, a la vegada, pretén mostrar on es troben habitualment les llavors de les fruites i hortalisses que consumim i vol fer reflexionar els infants sobre com creixen aquests productes, que compren habitualment als mercats i supermercats.

A la vegada, la Conselleria també ha enviat un altre vídeo als alumnes per reflexionar al voltant de “Per què triar producte local?”. El vídeo està disponible també al perfil de Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=V4UQXQXLLJ8) del Govern de les Illes Balears i mostra les visites i unitats didàctiques que fan els alumnes en les activitats de promoció agroalimentària de la Conselleria per tal de potenciar el producte local i el seu consum responsable.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.