Sepo Pansa Blanca 2018 La part més jove, innocent i divertida de Raventós d’Alella

Avui us recomanam un vi blanc perfecte per a la primavera i l’estiu i que maridarà de meravella amb els peix i el marisc de Menorca. Es tracta del Sepo Pansa Blanca, de la DO Alella, i que elaboren els cellers Raventós d’Alella i que a Menorca distribueix Xoriguer.

Estam davant un vi elaborat amb els millors raïms de pansa blanca, amb molta fruita, un excel·lent equilibri entre frescor i acidesa, que el fa únic, amable i seductor.

NOTA DE TAST

Aspecte: Untós, reflexes verdosos, brillant.

Nas: Elevada intensitat aromàtica, amb aromes de fruita blanca com la poma i el litxi, a més de pera. Notes de flors blanques.

Boca:  Entrada amable i elegant. Frescor i acidesa en el seu punt on destaca la força de la seva joventut.

MARIDATGE

Ideal per als peixos blancs i greixosos, a més del marisc, Calderes, arrossos, sushi i verdures a la graella.

Calamars de Menorca a la planxa, o fregits amb alls, com també a la romana o andalusa. Fritures de peix i marisc, gambes al caliu o al allet. Escamarlans a la planxa, musclos amb maonesa o al forn.

Com hem dit ideal per a peixos blancs com el rap a la graella o a la americana, com també rap amb salsa d’ametlles. Orades o llobarros a la graella o al forn amb patates i tomàtiga. També us ressaltarà peixos locals al forn com els escorballs, les cànteres, pagells i morrudes.

Molls al caliu, peix roquer fregit, arrossos caldosos i calderes com les de serrans, caldera de morena o de congre, raors fregits.

Marida a la perfecció amb la llagosta o amb el llomantol, tant en caldera, arròs sec o caldós, llagosta al forn gratinada amb all i oli, llagosta amb cebes, amb pebres vermells, llagosta amb conill, arròs melós de llamàntol dins el tià de terra.

Ens va bé per acompanyar verdures com una graellada, un oliaigua amb tomàtigues i figues flors, carabassons plens, albergínies plenes de carn o de peix, cebes al form farcides de carn o pebres del piquillo farcits de brandada de bacallà.

Paella de marisc, arrossos mar i muntanya, fideuades de marisc, sarsueles de peix i marisc, escopinyes al forn o bé per acompanyar sushi, plats de cuina mexicana i també ceviches i tiraditos.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.