La patronal de la distribució reclama que una apertura “mínima” del 50% al sector de la restauració

L'entitat considera que obrir les terrasses al 30% és “inviable”

La patronal de la distribució reclama que una apertura “mínima” del 50% al sector de la restauració
ACN Barcelona .- La Federació Espanyola d’Empreses de Distribució a Hostaleria i Restauració (Fedishoreca) ha reclamat una apertura “mínima” del 50% al sector de la restauració després del tancament obligat per la pandèmia del coronavirus.
El pla de desconfinament anunciat aquest dimarts pel govern espanyol estipula que la represa de l’activitat hostalera es farà, en una primera fase, amb un límit del 30% de les terrasses, una xifra que la patronal considera “inviable”. El director general de l’entitat, José Manuel Fernández Echevarría, ha afirmat que aquest percentatge “impossibilita cobrir ni tan sols els costos”. 20 punts percentuals més, la xifra que proposa Fedishoreca, faria “mínimament possible la viabilitat” d’un sector “clau” per a l’economia.
En paral·lel, la patronal xifra en un 98% la caiguda de vendes provocada per les mesures de contenció de la pandèmia. Per això lamenten que per bé que el pla de desconfinament és “un primer horitzó de sortida” de la situació, es planteja “en termes que impliquen una incertesa total” i mostren un “desconeixement clar del terreny”.