Vicepresidència demana planificar la compra d’aliments aquesta Setmana Santa per evitar aglomeracions i prevenir contagis Es recorda a la ciutadania que els supermercats de les Illes estaran oberts Dijous Sant i dissabte

La Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius llança una campanya de recomanacions de compra responsable durant aquesta Setmana Santa. L’objectiu és que els ciutadans continuïn respectant les mesures de confinament i seguretat durant els propers dies a fi d’evitar aglomeracions i contribuir a la prevenció de contagis de Covid-19.

En aquest sentit, es recorda a la ciutadania que els supermercats de les Illes romandran oberts el Dijous Sant durant tot el dia, així com el dissabte. Els dies de tancament seran Divendres Sant, Diumenge i Dilluns de Pasqua.

Des de la Direcció General de Comerç es recorda que el proveïment d’aliments està garantit a tots els punts de venda de les Illes Balears. Per aquest motiu, recomana planificar amb antelació les compres i fer-les atenent a les instruccions de l’Estat d’Alarma. A més, s’insisteix en la necessitat de reduir la mobilitat i evitar desplaçaments innecessaris.

En aquesta línia ,s’han elaborat, en coordinació amb el sector, un seguit de pautes a seguir a l’hora d’anar a comprar per garantir la seguretat de totes i tots:

-Planifica el teu consum de manera que no necessitis més d’una o dues compres setmanals.

-Evita compres molt reduïdes.

-Evita compres que impliquin desplaçaments no justificats.

-Fes coincidir el dia de la compra amb el consum d’aliments frescs.

-Recorda que els horaris dels establiments no han canviat. Si és possible, fes la compra en hores que no hi hagi perill d’aglomeracions.

-Segueix les instruccions dels establiments i del seu personal.

-Fes una llista detallada de tot allò que hagis de comprar per evitar passar més temps del necessari a l’establiment.

-En el cas de que t’aturi un control de policia durant el camí a la compra, indica que és la teva compra setmanal.

-Recorda que sortir a comprar no s’ha d’aprofitar com a excusa per sortir a passejar.

 

Vèncer el coronavirus és una responsabilitat de totes i tots. Qualsevol petit detall compta.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.