El Consell Insular amb el sector làctic cerca noves sortides per als excedents de llet

El Consell Insular amb el sector làctic cerca noves sortides per als excedents de llet

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, s’han reunit, a través de videoconferència, amb el sector agroalimentari de Menorca, en concret amb el sector làctic de l’illa. Hi han assistit representants dels CRDO Queso Mahón-Menorca, DALRIT, COINGA, Son Quart i S’Ullestrar.

Així com ha manifestat la Presidenta del Consell, Susana Mora, «potenciar el sector lleter de Menorca per tal que pugui fer front als reptes que té plantejats és una prioritat per l’equip de govern del Consell Insular. És necessari la creació d’oportunitats per a garantir la viabilitat dels nostres productors».

L’objectiu principal de la reunió ha estat la voluntat de sumar esforços entre sector privat i administració pública per donar sortida als excedents de llet i formatge, originats per les restriccions implementades a través del decret d’estat d’alarma, aprovat donada la crisi sanitària de la Covid-19. Aquesta problemàtica també afecta directament als pagesos que es dediquen a la indústria dels làctics.

En aquest sentit, els representants del sector làctic han sol·licitat que les convocatòries d’ajudes anuals dirigides al seu sector es mantinguin actives i s’obrin el més aviat possible per tal de poder afrontar amb més i millors garanties els efectes d’aquesta crisi sanitària. Per la seva banda, el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, s’ha compromès a activar pròximament  la convocatòria i estudiar una possible millora d’aquesta.

El Consell Regulador també ha manifestat el seu interès per tal que el Govern Estatal inclogui la llet vaca a les anunciades ajudes estatals dirigides a la producció de llet, ja que actualment només contemplen a la llet de cabra i d’ovella. Amb aquest sentit, el conseller ha proposat l’enviament d’una carta conjunta, Consell Insular i Consell Regulador, al Govern Estatal sol·licitant la seva inclusió. Aquesta carta es remetrà al Govern Estatal durant els pròxims dies.

A més a més, el conseller Company ha començat a avançar que ja s’està treballant amb la recerca de noves línies de comercialització en grans supermercats. En aquest sentit, es contactarà amb aquestes grans superfícies per tal que el formatge i la llet de Menorca tinguin més visibilitat i presència en els espais comercials.

A part, també s’ha avançat que s’està estudiant diferents vies de compra pública d’aquests excedents, ja sigui per redirigir aquesta producció en centres públics o la seva recol·locació en indústries locals que tractin amb làctics.