Peces de Ciudad, un Verdejo solidari, ecològic, orgànic i vegà L'etiqueta ha estat dissenyada pel ciutadellenc Ivan Triay i la recaptació va dirigida a la lluita contra el càncer

Avui us recomanam gràcies a la col·laboració de Xoriguer un vi blanc molt especial i a la vegada solidari. Es tracta del Peces de Ciudad, un monovarietal 100% Verdejo de la DO Rueda elaborat a la finca La Sombría. Es tracta d’un vi orgànic, ecològic i vegà.

Aquest vi, com us hem dit, té la seva vesant solidaria al néixer d’un projecte personal d’Olga Celma i que va dirigit a ajudar a diferents associacions que tenen relació en la investigació per a la cura del càncer o bé per ajudar als familiars i als afectats per aquesta malaltia.

El nom de Peces de Ciudad li ve de la cançó amb el mateix nom de Joaquin Sabina, que va acompanyar a David en la seva llarga estada a l’hospital Sant Pau de Barcelona en la seva lluita contra una leucèmia. Després de guanyar la batalla al càncer, amb la seva esposa van donar compliment a la promesa de fer un vi solidari per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer, de fet tot el que es recapta amb la venda d’aquest vi hi va i de moment han fet una aportació de 38.000 euros

També destacar la seva etiqueta que ha estat dissenyada pel pintor ciutadellenc Ivan Triay, on s’hi pot veure el seu segell personal i les figures característiques de la seva obra que es mouen per diferents paisatges, tant urbans com de natura.

NOTA DE TAST

Aspecte: Groc clar amb reflexes verdosos

Nas: Afruitat i subtil amb notes de llimes i flors blanques. També fruites blanques com pomes i peres madures, a més de records de lichi.

Boca:  Entrada fresca i equilibrada amb notes de fruita que combinen amb el punt sec de la varietat Verdejo. Final atractiu.

MARIDATGE

Raviolis d’escamarlà del Restaurant Smoix. Foto; ©Bep Al·lès

Estam davant un vi blanc molt gastronòmic i versàtil, que ens marida a la perfecció amb els grans plats de peix i marisc de la nostra gastronomia menorquina i a la vegada amb les noves tendències gastronòmiques de la cuina fusió, la nikei i com no amb la japonesa.

Ostra gin tonic de Lume Santiago, de Lucía Freitas. Foto: Bep Al·lès

Ideal per acompanyar unes ostres amb granissat de Gin Xoriguer amb llimonada o bé unes escopinyes gravades amb unes gotes de Xoriguer, llimona natural i un punt de sal i pebre bo.

Escopinyes al forn de Mr. Jaume. Foto: Bep Al·lès@

Escopinyes gravades al forn, raoles d’ortigues de mar, musclos al vapor amb una maonesa de cítrics o uns calamars a la romana fets al moment.

Vogamarí gratinat. Ocean Port. Foto: ©Bep Al·lès

Vogamarins gratinats, cloïsses amb salsa verda, escopinyes de gallet, navalles o escamarlans a la planxa.

Pop al forn amb patates a la menorquina. Foto: ©Bep Al·lès

Salmó fumat, vieires gratinades, txangurro donostiarra, pop a feira, o un perol de pop al forn amb patates.

Borrida de bacallà, Mon Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Peixos a la graella, al forn, amb salses suaus. Bacallà al forn, a la graella, en escalivada, en borrida o en brandada.

Tàrtar de salmó, restaurant Sakana. Foto: Bep Al·lès©

Poke bolw de salmó, sushi, sashimi, niguiris, tiraditos de llobarro, ceviches de corbina amb llet de tigre, tàrtar de salmó, tataki de tonyina.

Verdinas amb cloïsses i gambes vermelles de Ciutadella. Restaurant Es Garbell. Foto: ©Bep Al·lès

Arrossos mariners, calderes de peix o de marisc, panaderes de cap roig o de bacallà, verdines amb cloïsses i gambes vermelles de Ciutadella.

Si voleu saber més d’aquest vi solidari, el trobareu a Xoriguer, a les seves botigues de Maó o als principals restaurants de l’illa.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.