Rubiols plens de peix

Rubiols plens de peix

Per a fer la pasta: 400 g de farina, 75 g de mantega de Menorca, 75 g de sèu de porc, 1/2 got aigua teba o de llet.

Farciment: 200 g de mussola, gató o bé 1 llauna grossa de tonyina en oli d’oliva, 4 ous durs, un manat d’espinacs bullits i ben escorreguts, 2 grans d’all, 1 ceba, panses i pinyons

Elaboració: Farem la pasta dels rubiols i una vegada l’haguem ben pastada l’extendrem hi passarem l’aprimadora fins que quedi ben fina. Sinó tenim el motlle per a fer els rubiols amb l’ajuda d’un got farem cercles de pasta.

Dins una paella o tià de terra començarem a sofregir el peix, enfarinat lleugerament, i un cop cuit el treim i el reservam a part.

Dins el mateix oli hi sofregirem la ceba tallada en juliana molt fina i quan comenci a transparentar hi afegim els espinacs, ben nets i eixuts, i els sofregim amb els alls talladets ben fins. Hi posam un poc de tomatigat per lligar el sofregit, i finalment les panses, els pinyons i els peix esmicoladet i deixem confitar tot junt uns cinc minuts.

Tot seguit deixem que refredi un poc i omplim els cercles de pasta amb el farciment, els plegam per la meitat, donant la forma de rubiol i amb una forquilla segellam bé les juntes. Els pintam amb vermell d’ou al damunt i els enfornam una mitja horeta a 150 graus.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris