Pop as forn amb patates o perol de pop as forn

Pop as forn amb patates o perol de pop as forn

Ingredients: 1 pop mitjançer per persona, 1 quilo de patates, 2 fulles de llorer, 4 grans d’all, pa ratllat, vi blanc, all i julivert picats, pebre bord, oli d’oliva i sal. Opcionalment hi podem posar 2 cebes laminades i 2 tomàtigues grosses partides per la mitat i al damunt de cada mitja tomàtiga pa ratllat, un pessic de sal, un de sucre, pebre bord i all i julivert picats.

Elaboració: Haurem congelat els pots un mínim de 48 h i els deixam descongelar al llarg d’un dia dins la gelera. Els feim net, passam per aigua per a llevar el llemisc que fan  i reservam.

Feim net les patates, les pelam, les tallam a rodelles, les passam per aigua, eixugam un poc i reservam.

Dins una palangana o tià de terra hi posam un bon raig d’oli d’oliva, un raig de vi blanc sec i al damunt una capa o llit de rodelles de patata. Les salam, espolsam de pebre bord, d’all i julivert i de pa ratllat. Hi posam també els grans d’all sencers o tallats, segons el nostre gust, i les fulles de llorer. Regam d’oli i al damunt hi colocarem el pop o pops, que també salarem, espolsarem de pebre bord, all i julivert i pa ratllat. Els regam amb un poc d’oli i ho enfornam uns 45 minuts a 180 graus.

Si voleu podeu tapar la palangana o tià amb paper de plata la primera mitja hora de cocció, per tal que no es cremin massa les pates del pop, i el darrer quart d’hora que cogui destapat.

Miram que les patates i el pop estiguin ben cuits i servim a taula.

Nota: També hi ha qui a més de descongelar, escalda el pop uns minuts abans de posar-lo al forn.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris