Heraclio Alfaro Criança 2016

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanan un vi de la DOCa Rioja que us sorprendrà. Es tracta de l’Heraclio Alfaro – Criança 2016, que pertany als productors de l’Albariño Terras Gauda, que amb aquest vi han fet la seva entrada a La Rioja amb les seves vinyes a la finca Egomei, després del seu pas per les DO El Bierzo amb el Pittacum, i DO Ribera del Duero amb el Quinta Sardonia. El cupatge d’aquest Heraclio Alfaro Fournier està format per Garnatxa, Ull de Llebre i Gracià amb 12 mesos de criança en barrica francesa de roure.

NOTA DE TAST

Aspecte: Atractiu color intens amb ribet violeta fosc

Nas: Ric en matisos. Fruita negra, confitures, espècies i notes de criança que ens recorden la vainilla, entre altres.

Boca:  Explosió de plaers amb molta fruita madura i un toc especiat de criança. Fresc i llarg amb tanins ben estructurats i equilibrats que el fa suau i bo de passar.

MARIDATGE

Entrada de qualitat del cellers de Terras Gauda a La Rioja amb un vi negre que marida amb les carns de porc, estofats, gall d’indi, verdures i cabrit a la brasa i pollastre estofat, patates a la riojana, plats de bacallà, a més d’arrossos on la carn és la protagonista.

Frit mallorquí de llom i fetge de porc. Foto: ©Bep Al·lès

Ideal per a unes costelles de porc al forn amb patates, un llomillo de porc faixat farcit de formatge de Son Piris i sobrassada, costelles de porc al caliu, costellam de porc al forn amb herbes provençals o carn de porc amb esclata-sangs, peus de porc amb salsa, frit mallorquí, llom amb cames seques o greixera de peus de porc. També per acompanyar embotits de porc com sobrassada al caliu dins un cóc; mongetes amb botifarra, un xoriços al vi o una taula de pernil de Guijuelo.

Ciurons amb panxa. Foto: ©Bep Al·lès

Marida amb les panaderes i els estofats de carn. Des d’una panadera de be a una de vedella, passant per carn amb salsa, callos amb tomatigat o amb panxa, llengua amb fesols o amb salsa d’ametlles, freixura de be, pilotes amb salsa d’avellanes… També plats de llegum com un ciurons amb costella pelada, uns guixons a l’antiga, mongetes amb peus de porc i sobrassada, faves cuinades amb botifarró negre…

Canons amb conill de Can Lluís. Foto: Bep Al·lès©

Truita de patates, truita de marrania, ous al plat amb sobrassada, macarronada de carn, canelons de rostit, canons amb conill.

Bacallà gratinat amb all i oli de Ca n’Avelino Tapes a Maó. Foto: ©Bep Al·lès

Brandada de bacallà, panadera de bacallà, bacallà amb pebres torrats, bacallà a la crema, bacallà amb porros, bacallà al forn amb llet, bacallà gratinat amb all i oli.

Gall d’indi al forn amb salsa de magranes, guàtleres plenes de pastarral, porcella rostida, llom amb pomes fogasses, cuixa de be al forn, conill amb cebes o amb ametlles, pollastre amb pilotes, pollastre amb gambes, pollastre amb fesols.

Arròs amb tudons de Rels Restaurant. Foto: ©Bep Allès

Arròs amb tords, arròs amb esclata-sangs i conill, arròs amb colomí, arròs amb perdius, arròs amb costella pelada i sípia amb gambes vermelles…

Si voleu saber més d’aquest sorprenent vi de la DOC Rioja amb ànima gallega el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.