Prado Rey Origen Un criança de la D.O. Ribera del Duero amb un cupatge d'Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot

Vi negre elaborat amb raïm Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot. Un criança que fa un pas més al criar-se en bóta de roure i impregnar-se amb les aromes pròpies de la fusta. Vi rodó i saborós que deixa un perfum a fruits de bosc al paladar.

És perfecte tant per a una vetllada formal com informal, ideal per acompanyar des de qualsevol formatge o carn a la graella o fins i tot una deliciosa pizza casolana.

NOTA DE CATA

Vista: Vermell cirera amb rivets violacis.

Nas: Aromes de fruites silvestres, vermelles i negres, amb fons de vainilla i notes balsàmiques.

Boca: Entrada equilibrada i saborosa amb paladar afruitat i untuós, final perdurable amb retrogust afruitat.

MARIDATGE

És un vi versàtil i gastronòmic que ens anirà de meravella per a compartir amb els amics o família tant per anar de tapes com per a desgustar taules de formatges on hi hagi una bona varietat de formatges elaborats amb llet de vaca crua com els de Menorca com els gallecs, on el podem maridar amb formatges de San Simón, Tetilla, Arzua o el Queixo Pais.

També ideal per a taules d’embotits ibèrics com el pernil de Guijuelo, el xoriç, el salsitxó, botillo de Salamanca a més de les morcilles de Burgos o les galleges de poma, ceba confitada i pinyons. També fuets, botifarra trufada, bull blanc o negre i llonganissa de Vic.

Plats on els bolets en siguin els protagonistes, des d’uns xampinyonys a l’allet amb sobrassada, passant per unes cames seques amb llom, un esclata-sangs fregits dins un cóc, a més d’ous remenats amb bolets i arròssos de carn amb bolets.

Graellades de carn al caliu, però també de verdures a la brasa com les carxofes, carabassons, albergínies…

Marida amb pop a la brasa o a la gallega, xurrascos, xoriç a la sidra, conill amb salsa, truites de patata, vieires amb formatge…

Per la seva suavitat i bon bevent ens anirà de meravella per acompanyar plats de pasta, des d’espaguettis i macarrons a pizzes, passant també per altres plats de cuina italiana com els rissottos.

Encara que diguin que els negres no són per al peix, ho són i  acompanya a la perfecció des d’un assortiment de sushi a un bacallà gratinat amb all i oli a uns molls fregits o unes sardines a la graella.

Els vins del Celler PradoRey són distribuits per Xoriguer, que ens ha facilitat la cata d’aquest vi que es troba al mercat des de 1996 i que és ja tot un clàssic de la DO Ribera del Duero.

Per a més informació podeu contactar amb Xoriguer, Miquel Pons Justo SA (34) 971 36 21 97 o xoriguer@xoriguer.es

 

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.