Millorar la visibilitat i la notorietat de la marca Menorca, objectiu del Consell a FITUR 2020

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) crearà una xarxa d’acció promocional amb les oficines espanyoles de turisme dels mercats emissors més importants a fi de dissenyar i executar les actuacions que resultin més efectives per mobilitzar la demanda i incentivar la comercialització de la destinació.

Amb aquest objectiu, el personal de la FFTM s’ha reunit durant la primera jornada de FITUR amb els responsables d’algunes de les principals OET europees, una ronda de contactes que continuarà avui i en les quals també s’inclourà una trobada amb l’oficina de Nova York.

Des de la FFTM es considera estratègic reforçar la col·laboració amb Turespaña per assegurar una major penetració en mercats tradicionals com el britànic, l’alemany, l’italià o el francès i també per explorar la resposta de mercats interessants per a Menorca com el portuguès, l’austríac, el polonès o l’irlandès.

Durant la primera jornada, s’han reunit amb els responsables de les delegacions de Londres, París, Viena, Varsòvia i Dublín. Tots ells han confirmat l’atractiu de la marca Menorca, associada generalment als conceptes de qualitat i sostenibilitat, i s’han mostrat interessats en organitzar accions, majoritàriament de caire experiencial, al llarg d’aquest any.

Avui serà el torn de les OET de Lisboa, Munich, Milà, Frankfurt i també Nova York, mercat que ha mostrat un interès creixent per Menorca en els darrers dos anys.

“Tota la feina que fem en promoció turística va encaminada a millorar la visibilitat i la notorietat de la marca Menorca. Tenim una base sòlida: som una destinació de qualitat i sostenible, tenim els valors més cercats avui dia i ens els reconeixen. A més, estem creant al voltant dels mateixos tota una oferta que ens fa guanyar en competitivitat i que té en la natura, els esports, el patrimoni i la gastronomia els seus principals actius. Estic convençuda que aquest és el camí per continuar creixent i per consolidar la marca Menorca com una de les més valuoses dins l’àmbit turístic”, ha manifestat a Madrid Susana Mora, presidenta del Consell i de la FFTM.

La presidenta del Consell amb la ministra i la secretària d’Estat de Turisme

Aquesta via se suma a altres iniciatives per guanyar pes en els principals mercats, entre les quals es compten les campanyes directes i a través d’OTAs basades en la tecnologia big data, l’assistència a fires generalistes, especialitzades i a workshops i el reforçament de les línies de col·laboració amb companyies aèries i touroperadors per millorar la connectivitat amb les principals ciutats europees, entre d’altres.

La primera jornada de FITUR, que celebra la seva 40a edició del 22 al 26 de gener a Feria de Madrid, ha deixat també les primeres impressions sobre la temporada 2020. Precedida per la fallida de Thomas Cook i marcada per la incertesa que provoquen factors com el Brexit o la competència de països del nord de l’Àfrica i la Mediterrània oriental, la pròxima temporada es tendeix a valorar amb prudència. Més encara quan a aquestes alçades no es disposa de dades determinants sobre quin serà el comportament dels turistes, que cada any reserven i compren més tard les seves vacances. Tot i això, hi ha una percepció compartida que apunta a un certa confiança en la temporada que ve.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.