Ederra Reserva 2015

És un d’aquells grans vins que van des de les copes amb amics al maridatge gastronòmic amb diferents plats, tant lleugers com contundents

Ederra Reserva 2015

Gràcies a Vinum Menorca per aquesta setmana de Sant Antoni sortejam tot un clàssic de a DOCa. La Rioja. Es tracta de l’Ederra Reserva 2015, del prestigiós Celler Bodegas Bilbainas.

Es tracta d’un monovarietal 100% Ull de Llebre amb una criança mínima de 12 mesos en roure americà i 24 en bòtil a la localitat d’Haro, considerada la capital vitícola de la Rioja Alavesa. Un vi redó amb un encertat equilibri d’acidesa i maduració. Estam davant un vi amb molta fruita, que el fa golós i bo de beure.

NOTA DE TAST

Aspecte: Rubí amb lleugers matisos de color teula propis dels reserves. Net i brillant en copa.

Nas: Aromes de fruita vermella madura amb notes d’espècies i torrats procedents de la criança en barrica.

Boca:  Elegant, aromàtic, voluminós. Tanins suaus i envellutats. Molta fruita vermella com el casís o murtó. També gerds madurs i un toc de fruita confitada.

MARIDATGE

Filet de vedella vermella de Menorca al caliu

És un d’aquells grans vins que van des de les copes amb amics al maridatge gastronòmic amb diferents plats, tant lleugers com contundents.

Formatges de Menorca artesans DO Maó-Menorca

Per acompanyar entrants com pernil d’aglà, embotits i formatges ibèrics, formatge amb romaní de Son Piris, formatge semi curat de Son Piris, els formatge Cala Blau i Cala Blanc de Sa Canova, o bé uns xoriços al vi o unes croquetes casolanes de bullit.

Pilotes amb salsa d’avellanes

Marida a la perfecció amb les tapes de cuina menorquina com una llengua amb tàperes, carn amb salsa o amb fesols, un bacallà amb pebres, pilotes amb tomatigat o amb salsa d’avellana, panxa carn amb pebres, carn amb esclata-sangs, esclata-sangs al caliu.

Macarronada de carn

Li van bé els plats de pasta tradicionals com les macarronades de carn, de bolets o de peix. Els canelons o la pasta amb salses on la carn és la protagonista.

Ciurons amb panxa

Per acompanyar plats hivernals com les panaderes de coll de be o de porc, ciurons amb panxa, cuinat de mongetes amb sobrassada, llenties amb cuixot. Carns estofades o amb salsa.

Entrecote a la brasa de carbó del restaurant Cuore a Cala en Blanes

Si ens agrada la carn de vedella o de bou a la brasa, és el vi ideal per acompanyar una mitjana amb 30 dies de repòs, un entrecote de vermella menorquina, una panadera de vedella, entrecote al pebre o al formatge de Menorca.

Costelles de cabrit al caliu

Costelles de be arrebossades, costelles de cabrit a la graella, costelles de be o cuixa de be al forn amb patates, porcella o cabrit al forn també seran ideals per al seu maridatge.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat Carol Faner, de l’empresa Innova Menorca, subscriptora del nostre setmanari.

Si voleu saber més d’aquest clàssic de La Rioja, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/