Biba Viñas Viejas

El seu cupatge és 98% Palomino de ceps mercedaris amb una mitjana de 70 anys. 10 mesos de criança en àmfora i botticella de roure francès

Biba Viñas Viejas

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un gran vi blanc, sorprenent, delicat i seductor. Es tracta del Biba Viñas Viejas, un vi blanc de muntanya dels Cellers Casa Aurora, de German R. Blanco, de la VT Castilla y León, de la zona del Bierzo de la que s’han elaborat 2.166 bòtils a la localitat de Villa de Albares. Fermentat artesanalment, viticultura tradicional i orgànica a més de sostenible. El seu cupatge és 98% Palomino de ceps mercedaris amb una mitjana de 70 anys. 10 mesos de criança en àmfora i botticella de roure francès

NOTA DE TAST

Aspecte: Color groc palla de capa alta, net i de llàgrima densa.

Nas: Domina de manera subtil el vel de flor de la zona del Bierzo amb tocs de fruits secs, olives, flors seques i torrats.

Boca:  Sec, mineral amb tocs de salinitat, acidesa mitjana i persistència mitja alta amb final amarg, però elegant.

MARIDATGE

Arros caldós de peix i marisc de Mr. Jaume ©Bep Al·lès

Ideal per als peixos blancs i greixosos, a més del marisc i carns blanques. Calderes, arrossos de mar i muntanya.

Anfós a la graella ©Bep Al·lès

Acompanyant ideal per a un anfós a la graella, un pagre al forn o un déntol a la sal.

Morruda al forn amb gambes vermelles de Ciutadella ©Bep Al·lès

També marida a la perfecció pel seu punt d’acidesa amb els peixos greixosos, tant blancs com blaus, per tant acompanyarà un llobarro a la sal, a la graella o al forn amb patates, també orades elaborades de la mateixa manera o una morruda o una càntara al forn.

Caldera de morena de Sa Pedrera des Pujol ©Bep Al·lès

Corbines i corballs a la graella, calderes d’anfós o de morena, passant per sopes de rap, calderes de gambes o de llagosta.

Llagosta vermella amb conill, rap, pollastre i cebes ©Bep Al·lès

Ideal per a mars i muntanya que poden anar des de llagosta amb conill, rap i pollastre amb cebes a un arròs de conill amb llagosta o de pollaste amb gambes.

L’arros amb molls a la flama al Rels Restaurant ©Bep Al·lès

Arròs a la paella amb molls a la flama, paella de bacallà amb gambes vermelles, pilotes de pollastre amb gambes vermelles…

Bacallà amb porros ©Bep Al·lès

Marida amb els plats de bacallà, des d’un bacallà amb porros a un pil pil, passat per una brandada o un bacallà gratinat amb all i oli de sobrassada.

Navalles a la planxa del Cafè Balear ©Bep Al·lès

Per als plats de marisc que poden anar des d’uns musclos amb maonesa a un tàrtar de salmó, passant per unes escopinyes al natural, unes gambes a la graella, unes navalles a la planxa o un llomantol a la thermidor.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/