Maria Casanovas Brut Nature Gran Reserva 2015

 data-srcset

Gràcies a Vinum Menorca començam l’any amb un dels millors caves a nivell internacional, i ho feim amb el Maria Casanovas Brut Nature Gran Reserva 2015. Estam davant un cava elaborat amb un cupatge de Chardonnay (42%), Pinot Noir (38%) i la resta amb els tradicionals Macabeu, Xarel·lo i Parellada,  a un petit celler familiar amb els millors vins de base per a vinificar un cava de gama alta amb 30 mesos de criança en rima.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color palla daurat amb rosari de bimbolla fina que forma corona persistent en el centre de la copa.

Nas: Aromàtic i potent amb notes de poma cuita, herbes fresques i records de confiteria, brioix, anisats i vins fins torrats. En retronasal, records elegants per la seva criança de dos anys i mig.

Boca: Saborós, estructurat, fresc i complex. Troba gust a codonyat, cabell d’àngel, fruita confitada… Cremós i amb llarg final.

MARIDATGE

Estam davant un cava que no sols ens seduirà, sinó que ens enamorarà des del primer glop en copa. Elegant, explosiu, ben estructurat a més de molt gastronòmic que ens acompanyarà des dels aperitius als postres.

Marida amb un sopar informal per a la nit de Reis a base d’aperitius selectes on no hi mancaran el pernil o el llom ibèric, taules de formatges de Menorca o de formatges francesos. Carns i fiambres fets a casa o encomanats a forns i carnisseries de qualitat.

Ideal per acompanyar unes vieires gratinades, unes escopinyes al forn o al natural, un carpaccio de gambes vermelles, unes torrades de foie amb reducció de Pedro Ximénes, un paté de campagne, cloïsses a la marinera, salmó fumat, tàrtar de tonyina amb alvocat, musclos al forn, a la marinera o al vapor amb una salsa maonesa feta a casa.

Maridarà a la perfecció amb la cuina tradicional del dia de Reis o de Sant Antoni acompanyat els rostits com una porcella al forn amb patató, una cuixa de bé amb sobrassada, xulla i olives, espatlles de cabrit al forn a la menorquina, costelletes d’anyell de llet a la brasa o si voleu una faraona farcida de barret de Sant Antoni o un pollastre al forn ple de pilotes o unes guàtleres plenes de pastarral.

Ens encantarà amb un arròs caldós amb llomàntol, arròs amb llagosta dins el tià de terra o una llagosta amb pebres, calderes de rap i escamarlans o de marisc, a més dels arrossos on les gambes, la sípia i els musclos en siguin els protagonistes.

Reservar també un bòtil per als postres, perquè és l’acompanyament ideal de tortades d’ametlla menorquines, amargos, cuscussó, turrons fluixos i forts, a més de tota la rebosteria i llaminadures nadalenques que ens han sobrat de les festes.

Si voleu saber més d’aquest gran cava, que de segur us encantarà, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.