Les tàperes, l’or verd de la gastronomia menorquina Menorca produeix unes de les millors tàperes del món

La secció El Comidista del diari El País ha elaborat una relació de “Els nostres productes comestibles favorits de 2019” en el qual inclou un producte menorquí que no sol estar entre els més coneguts: la tàpera. En el llistat es refereixen a les declaracions de l’periodista Óscar Broc qui destaca que “molta gent es queda amb la sobrassada o el formatge, però a Menorca hi ha una cultura taperera a reivindicar: or verd”.

En aquest repàs dels productes gastronòmiques que més han agradat a 2019 elaborat per Julia Laich compte que Broc defineix les tàperes menorquines de Mel i Untis com “les millors putes tàperes en conserva que he provat en la meva vida. Tant és així que diu tirar-les fins al Cola-Cao “. A Broc els sembla que “tant serveixen per picar com per potenciar una vinagreta, afegir a un guisat de carn o per donar-li un altre matís a una salsa per a pasta”.

Al nostre receptari tradicional de la cuina menorquina hi trobam diferents elaboracions on la tàpere és un dels ingredients principals com són els casos de la salsa de tàperes per acompanyar peix i marisc, el peix al forn amb tàperes, la ratjada amb tàpares i mantega negra, la llengua amb tàperes, el conill amb olives i tàperes, a més de formar part de les nostres ensalades com la de tomàtiga, ceba, cobrómbol i tàperes o fins i tot com a ingredient de l’ensaladilla que feim a Menorca.

També a la nova cuina menorquina la tàpera és emprada per a donar sabor únic i illenc a plats com el carpacció de gamba vermella de Ciutadella, o als canelons d’alvocat amb escamarlans, entre altres.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.