Greixera de brossat

Ingredients: 300 g de brossat, 200 g de sucre, 4 ous, la pell d’una llimona ratllada, 2 cullerades -de les de cafè- de canyella en pols, oli d’oliva, 100 g de pinyons, 100 g de panses de Corint, 1 gotet de vi dolç o de Màlaga, sèu de porc i mel de Menorca.

Elaboració: Unes hores abans de fer aquest plat, posarem en remull les panses amb el vi dolç i passat el temps les deixem escórrer ben bé.

Si tenim una picadora o robot de cuina, picarem el sucre amb la pell de llimona fins que quedi sucre en pols aromatitzat. Dins una paella amb unes gotetes d’oli d’oliva torra- rem els pinyons.

Batrem el sucre aromatitzat amb llimona amb els ous i la canyella en pols i quan es- tigui ben batut -ens farà sabonera- hi anam afegint el brossat, els pinyons i les panses fins aconseguir una pasta ben homogènea.

Untarem un motllo amb el seu i tot seguit hi afegim la mescla resultant i ho enforman uns 20 minutets a 180 graus -el forn ha d’estar ja calent a aquesta temperatura-. Passat aquest temps, ho treim del forn i deixem refredar per a des- prés desmoltllar.

Una vegada tallades les porcions, les regam amb una bona cullerada de mel de Menorca i servim.

La fotografia de la greixera de brossat que il·lustra aquesta recepta és del Fornet de la Soca, a Palma, on es recuperen receptes antigues de la panaderia, rebosteria i pastisseria de les Balears.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.