Greixera de brossat

Greixera de brossat

Ingredients: 300 g de brossat, 200 g de sucre, 4 ous, la pell d’una llimona ratllada, 2 cullerades -de les de cafè- de canyella en pols, oli d’oliva, 100 g de pinyons, 100 g de panses de Corint, 1 gotet de vi dolç o de Màlaga, sèu de porc i mel de Menorca.

Elaboració: Unes hores abans de fer aquest plat, posarem en remull les panses amb el vi dolç i passat el temps les deixem escórrer ben bé.

Si tenim una picadora o robot de cuina, picarem el sucre amb la pell de llimona fins que quedi sucre en pols aromatitzat. Dins una paella amb unes gotetes d’oli d’oliva torra- rem els pinyons.

Batrem el sucre aromatitzat amb llimona amb els ous i la canyella en pols i quan es- tigui ben batut -ens farà sabonera- hi anam afegint el brossat, els pinyons i les panses fins aconseguir una pasta ben homogènea.

Untarem un motllo amb el seu i tot seguit hi afegim la mescla resultant i ho enforman uns 20 minutets a 180 graus -el forn ha d’estar ja calent a aquesta temperatura-. Passat aquest temps, ho treim del forn i deixem refredar per a des- prés desmoltllar.

Una vegada tallades les porcions, les regam amb una bona cullerada de mel de Menorca i servim.

La fotografia de la greixera de brossat que il·lustra aquesta recepta és del Fornet de la Soca, a Palma, on es recuperen receptes antigues de la panaderia, rebosteria i pastisseria de les Balears.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris