Els cubellets, una elaboració de rebosteria menorquina desapareguda

Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, recupera receptes conventuals i de cuina senyorial com els cubellets

Els cubellets, una elaboració de rebosteria menorquina desapareguda

Els cubellets eren un dels dolços més populars a la Menorca fins als anys 60 del segle passat i que poc a poc es van deixar d’elaborar a les pastisseries per mor que la gent apostava per a noves creacions, tot deixant de banda aquelles més antigues.

A Menorca tenien fama els cubellets d’ametlla, especialment aquells que elaboraven les monges de Santa Clara a Ciutadella.

A Alaior fins fa pocs anys encara n’elaboraven a la pastisseria “Ala d’Or”, però per la manca de demanda els van deixar de fer.

Al Fornet de la Soca de Palma, Tomeu Arbona ha recuperat antigues elaboracions de cuina conventual i senyorial de Mallorca, a més de les receptes de les possessions mallorquines que omplen, segons la temporada, els aparadors i els prestatges del Fornet de la Soca, que ara es troba ubicat a l’antic Forn del Teatre, del carrer Unió, just a pocs metres del Teatre Principal de Palma, ben davant del Gran Hotel.

Tomeu Arbona elabora segons antigues receptes aquests cubellets d’ametlla, com també els de xocolata, que aquest dies han estat uns dels protagonistes del Fornet i que a més d’un amant de les tradicions els hi ha fet recordar aquells dolços, quemullars i pastissos de la seva infantessa, quan encara la globalització no havia envait i fet desaparèixer part de la nostra riquesa gastronòmica.