Els cuscussó tradicional al Forn del Ranxo

El cuscussó és un dels dolços nadalencs més antics que tenim a Menorca, i que els majors diuen que “és del temps dels moros”, perquè és una elaboració que es fa des de sempre i tant pel seu nom com pels seus ingredients, a excepció del sèu de porc, apunta que és d’orígen àrab, ja que en les receptes antigues s’hi posa mantega en tost del greix del porc.

A Ciutadella i Ferreries és on més s’ha conservat la tradició de fer aquest antic turró a les cases i també a alguns forns i pastisseries com és el cas del Forn del Ranxo, al carrer Mallorca de Ciutadella on aquests dies han elaborat cuscussós de la manera més tradicional, amb ametlla capolada, pa ratllat sense sal, sèu de porc, sucre i guarnit només amb panses i pinyons.

El cuscussó antigament era un farciment per a carns, de fet encara hi ha plats de cuina antiga nadalenca com els capons i més tard els galls d’indis farcits de cuscussó, o aus com les guatleres, faisans, polles d’índies o galls, també s’hi farcien per a servir-los en els dinars del dia de Nadal.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.