Torró de la Reina El torró fluix de Menorca

Pel que fa al torró de la reina, aquest dolç va ser elaborat en honor a la Reina Isabel II en la seva visita a Menorca el mes de setembre de l’any 1860. Es tracta d’un torró de massapà fi, aromatitzat amb pell de llimona i recobert de neula.

Es diu que en la seva visita a Maó, la Reina Isabel va ser obsequiada en la seva visita a la fortalesa de la Mola, que havia de portar el seu nom amb un gran refrigeri, on no hi van mancar nombroses llaminadures entre les quals, segons la crònica del moment hi havia centenars de xarrups de maduixa, mantegades, fruites, ponches, orxates, almívars, pastes, dolços, vins de varies classes… que van ser elaborats per la Confiteria Oriente, a càrrec del seu pastisser i propietari, Joan Baptista Visa.

Però també és cert que la Reina Isabel va passar el seu primer dia d’estada a Menorca a Ciutadella, on es va desviar el vaixell que la portava des de Palma per mor d’un temporal i es va allotjar al Palau dels Comtes de Torre Saura, on va passar la seva primera nit, i allà també s’hi va establir un Saló del Tron.

Ciutadella tenia fama d’elaborar bons torrons, especialment els torrons forts que s’exportaven a Cuba i Amèrica, i no seria d’estranyar que la reina provés els torrons de Can Quelutxu, els de la Pastisseria Bagur que havia guanyat diverses medalles d’or a nivell nacional i internacional amb els seus torrons, entre ells aquest torró fluix, fet de pastarral o massapà recobert d’oblea, i que no sol faltar tampoc a les taules de l’illa amb motiu de les festes de Nadal.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.