Diàleg de propostes de millora per potenciar la pastisseria menorquina Comptà amb la participació de Bep Al·lès, editor de foodiesonmenorca.com

Defensar la tradició, recuperar el receptari, fer pedagogia, millorar la comunicació del producte i unir esforços entre pastissers i restauradors, han estat les principals conclusions que han sorgit de la jornada dedicada a reflexionar sobre la situació i comercialització del pa i la pastisseria menorquina. Una jornada enmarcada dins els Diàlegs de la Reserva de la Biosfera que organitza la Conselleria d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca per promoure el producte local i que s’ha celebrat a l’Hotel Jardí de Ses Bruixesde Maó. 

L’acte ha servit per posar damunt la taula el potencial dels productes típics menorquins per confrontar-la amb la falta de defensa gastronòmica que pateix, sovint situat com a souvenir i amb un receptari poc present entre les noves generacions. El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company ha moderat la taula de debat on s’havia convidat al propietari d’El Fornet de la Soca de Palma, Tomeu Arbona, el reboster i professor del Culinary Institute of Barcelona, Jordi Farrés, el periodista gastronòmic Bep Al·lès, president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears i editor de www.foodiesonmenorca.com, i el President de l’Assocació Professional de Pasteleria, Panaderia i Afins de Menorca, José Giménez, propietari de la Pastisseria Ala d’Or d’Alaior.

Tots els ponents han exposat visions diferents però al mateix temps complementàries en el sentit de defensar la tradició i reconectar-la amb el paisatge en paraules de Tomeu Arbona però al mateix temps saber remasteritzar i actualitzar els productes sense perdre els orígens, en paraules del reboser Jordi Farrés. Per la seva part, el periodista gastronòmic Bep Al·lès ha apuntat diverses propostes per posar en valor els productes de pastisseria típicament menorquins fent referència a l’extens receptari que existeix que no es practica, a crear sinèrgies entre pastissers, restaurants i petits hotels, a tirar endavant accions de promoció o a recuperar la Diada Pastissera però amb un format diferent i no només ancorat dalt del Toro. Així mateix, el President d’APAME, José Giménez ha fet defensa dels productes de pastisseria menorquins i del component saludable davant altres productes dolços. 

Al debat posterior entre els assistents i les conclusions, tant el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, com la directora insular d’Economia, Pilar Pons, han mostrat el compromís del Consell amb la defensa del producte de Menorca amb el fet de promoure aquest tipus de trobada que ajuden a fer una mirada en comú per trobar punts que ajudin a avançar. A l’acte hi han assistit una trentena de persones entre professionals del sector i gastrònoms. 

El Consell Insular vol agrair a totes les empreses que van participar aportant els seus productes per la jornada. Aquestes són: Ca na Maru, panaderia Pedro, Ca na Maria, Es Dolcet, La Balear, Forn Curniola, pastisseria Lluís Ebrer, pastisseria El Diamante, forn de Ca’n Diego.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.