Calamars plens

Ingredients: 1 calamar per persona, 100 g de carn de porc, 100 g de carn de vedella, 1 coa de rap, els sacarins i els alons dels calamars, 1 pot de sofregit casolà (de la con- serva que haurem fet a l’estiu: ceba, pebre verd i tomàtigues), all i julivert, pa ratllat, 1 copa de conyac, 1 ou, panses i pinyons (opcionals).

Preparació: Netejarem els calamars i el primer que farem serà sofregir els sacarins, els alons i la carn. Ho retirem i dins el mateix oli feim el sofregit o hi posam el pot de sofre- git fet a l’estiu. Que es confiti i hi afegim una copeta de conyac. Ho posam tot dins la batedora, sofregit, alons, carn i sacarins, hi afegim un ou cru batut, les panses i els pinyons. Amb aquesta mescla omplirem els calamars i els tancam amb un parell d’escuradents per tal que no ens surti el farciment i els anirem posant damunt la palangana, safata o tià de terra on els hem d’enfornar. Posarem damunt els calamars all i julivert picats, pa ratllat i la resta del picadillo, a més d’un bon i generós raig d’oli d’oliva, a més d’un gotet d’aigua i un raig de llet -poqueta perquè la llet tendeix a aferrar-se-. Ho enfornem fins que siguin cuits, entre mitja hora i tres quarts.

(Recepta dictada per la meva àvia materna, Guida Monjo Marquès a l’edat de 90 anys, enguany n’ha complert 103 d’anys)

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.