Tornen els dimecres dia de brou a Menorca Hi participen 9 restaurants de l'illa

Els dimecres dels mesos de desembre i gener com ja és costum, tornaran a ser a Menorca, “Dia de Brou” en la sisena edició d’aquestes jornades gastronòmiques que es celebraran els dies 4, 11 i 18 de desembre de 2019 i de dies 8, 15, 22 i 29 de gener al 2020 (a excepció dels dia 25 de desembre 2019 i 1 de gener 2020).

L’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries ha posicionat el Brou com a producte gastronòmic durant l’hivern perquè visitants i turistes el coneguin i degustin aquest plat típic de la cuina menorquina que es pot equiparar a l’escudella i carn d’olla, o els “cocidos” madrileny, gallec o el maragato, entre altres plats del receptari hivernal que tenen com element comú la sopa de primer i de segon i tercer les verdures i les carns bullides. El dimecres s’ha convertit a Menorca en el dia per excel·lència per degustar aquest plat.

L’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries fa ja sis anys que va assignar un dia de la setmana per menjar aquest plat amb l’objectiu de tornar a reprendre les tradicions perdudes de les nostres àvies i mares que cada dia de la setmana tocava un plat diferent.

El plat de Brou té a Menorca una connotació de plat calent per un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i gener atès que amb l’inici de les baixades temperatures és més desitjable.

Ingredients d’un brou o bullit de carn

El bullit és un plat molt complet que es pot preparar-se de diverses formes i ingredients però en la seva essència els ingredients principals són: carn de vedella “xenc”, gallina o pollastre, patates, ciurons, tomàtiga, ceba, bastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa, sobrassada…

El Brou Menorquí es pot servir de multitud de maneres, encara que el més típic és realitzar-ho en dos plats, primer plat de sopa (brou) afegint-hi fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn. Si bé hi ha qui també fa de segons les patates bullides ben trempades amb oli d’oliva i de tercer els ciurons i les carns bullides.

El menú de brou té un preu de 14 €, IVA inclòs, a tots els restaurants i bars participants i inclourà:

  • Primer plat de sopa amb fideus (Brou del bullit menorquí)
  • Segon plat patates, cigrons i carn del bullit menorquí
  • Aigua o copa de vi.
  • Pa
  • Postres

RESTAURANTS PARTICIPANTS

Aquarium Port Ciutadella (Muelle del Puerto, Marina 99 – Ciutadella. Tel 971386700)

Ca’n Lluis (Alaior, 22 – Ciutadella. Tel 971380154)

Molí d’es Racó (Major, 53 – Es Mercadal. Tel 971375392)

Ca n’Aguedet (Lepanto, 30 – Es Mercadal. Tel 971375391)

Hotel Jeni & Restaurante (Mirada del Toro, 81 – Es Mercadal. Tel 971375059)

Meson Rias Baixas (Plaza Menorca, 1 – Ferreries. Tel 971374558)

Loar Ferreries (Verge del Toro, 2 – Ferreries. Tel 971374181)

23 Can Avelino (Sinia Des Moret, 23 – Maó. Tel 971091744)

Casino Sant Climent  (Sant Jaume, 4 – Sant Climent. Tel 971853722)

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.