La setmana més decisiva per la candidatura de Menorca com a regió Gastronòmica Europea 2022 Un jurat de l'Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme visitarà durant quatre dies Menorca per validar les bondats del projecte presentat

L’aspiració de Menorca per convertir-se en Regió Gastronòmica Europea per al 2022, viurà aquesta setmana el seu examen més important amb la visita del jurat que ha de validar els arguments defensats a la candidatura que es va presentar a Brussel·les a principis del mes d’octubre per part de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora juntament amb el Conseller d’Economia i Territori, Miquel Company.

Des de demà i fins dissabte, quatre membres de l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), visitaran l’illa a partir d’un intens programa d’activitats, per poder comprovar in situ, les bondats del projecte i la idoneïtat que Menorca sigui mereixedora d’aquest reconeixement.

En aquest sentit, des del Consell Insular de Menorca s’ha dissenyat un itinerari que traslladi en forma d’experiències, les línies mestres de la candidatura que estaven recollides al Bid Book Menorca. Timeless Flavour, que va coordinar Borja Beneyto Matoses, i que buscaven posar en valor tots els esforços fets en matèria de sostenibilitat, de protecció del medi ambient i el paisatge, de diversificació econòmica, de formació i de promoció de la cultura, entre d’altres.

D’aquesta manera, està previst que durant els dies que seran a l’illa, puguin mantenir contacte des de llevant fins a ponent amb diversos professionals del món de la restauració, de l’agricultura, de l’educació o de la cultura i per això, entre d’altres, tindran la possibilitat de comprovar la feina que s’està fent a la finca de Son Felip al voltant de l’agricultura regenerativa i orgànica, la tasca de formació que hi ha al darrere de les escoles de turisme com l’Institut d’Ensenyament Secundari Maria Àngels Cardona, el món del vi i de la vinya a través de Binifadet, a les confraries de pescadors de Ciutadella, Fornells i Maó. “Volem que puguin experimentar amb tots els sentits, des del camp fins a la taula però també amb el paisatge, amb la cultura” ha explicat el Conseller d’Economia i Territori, Miquel Company.

El jurat que visitarà Menorca aquests dies i que prendrà nota de la candidatura de Menorca estarà encapçalat per la presidenta de l’IGCAT, Diane Dodd, per Jacinta Dalton, de Galway-West of Ireland, Ariadna Ribas, de Catalunya i Janez Bogotai, d’Eslovènia.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.