Menorca es torna quedar sense estrella Michellin Els restaurants Voro (Mallorca) i Es Tragón (Eivissa) noves estrelles a les Illes

A la fotografia, Álvaro Salazar, del restaurant Voro, que ja va obtenir estrella a la cuina del restaurant Argos, del port de Pollensa.

Les estrelles de la Guia Michellin s’han tornat esquives un any més amb Menorca, que és ara per ara la única illa de les Balears sense estrella. Si bé Formentera en va tenir els anys 2014 i 2016 al restaurant Can Dani, que ara la recupera Eivissa, que fins ara tampoc n’havia rebut cap.

Les noves estrelles Michellin a les Balears han anat cap a Mallorca i Eivissa. El restaurant Voro de Canyamel, al municipi de Son Servera, s’afegeix al palmarès de restaurants de Mallorca amb estrella Michelin. Llista que encapçala el restaurant Zaranda de Fernando P. Arellano d’es Capdellà (Calvià), amb 2 estrelles Michelin. Amb una estrella es troben els restaurants Maca de Castro (Alcúdia), Andreu Genestra (Capdepera), Es Fum (Calvià), Adrián Quetglas (Palma), Marc Fosch (Palma) i Es Racó des Teix (Deià).

El restaurant Es Tragón de la localitat de Sant Antoni, ha aconsegit també la seva primera estrella i també la primera estrella a l’illa d’Eivissa.

Pel que fa a Menorca, malgrat tenir molts bons restaurants i haver consolidad el moviment gastronòmic de la nova cuina menorquina, segueix sense aquest guardó de prestigi gastronòmic.

El restaurant Voro compta amb el cuiner  Álvaro Salazar Almansa, que va guanyar l’estrella Michelin amb el restaurant Argos del Port de Pollença ja desaparegut. Aquest cuiner andalús va començar el mes de març de 2019 una nova etapa amb tot el seu equip (Mario Wolgast, Maria Cano i Sela Priego) a l’hotel Park Hyatt Mallorca, on ha seguit un estil molt semblant al d’Argos sense deixar d’evolucionar i de donar importància al producte. Salazar va ser també reconegut com a cuiner de l’any 2017 per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

El restaurant Es Tragón té com a cap de cuina al xef Álvaro Sanz Clavijo (Madrid 1983), que aposta per una alta cuina, personal i creativa, d’arrels mediterrànies i incursions en la gastronomia mexicana, on prima el respecte a la matèria primera. El local va obrir el 2016 i s’ubica a la carretera de Cala Gracioneta i Cap Negret. El seu cap de cuina, Álvaro Sanz, es va formar amb cuiners de prestigi com Salvador Gallego, Santi Santamaria, Martín Berasategui o Joël Robuchon i va dirigir els fogons del restaurant d’Arzak a Mèxic abans de recalar a Eivissa. Es Tragón va tancar el mes passat per fi de temporada i reobrirà les portes a l’abril de 2020.

D’aquesta manera, les Illes Balears poden presumir de tenir 10 estrelles Michelin, 9 a Mallorca, repartides entre 8 restaurants i una a Eivissa.

Estrella Michelin a Mallorca i a Eivissa:

Amb 2 estrelles Michelin:

  • Restaurant Zaranda d’es Capdellà (Calvià), amb dues estrelles. Cuiner: Fernando Pérez Arellano

Amb 1 estrella Michelin:

  • Restaurant Adrián Quetglas de Palma, amb una estrella. Cuiner: Adrian Quetglas
  • Restaurant Andreu Genestra de Capdepera, amb una estrella. Cuiner: Andreu Genestra
  • Restaurant MarcFosh de Palma, amb una estrella. Cuiner: Marc Fosh (abans Simply Fosh)
  • Restaurant Maca de Castro del Port d’Alcúdia, amb una estrella. Cuinera: Macarena de Castro
  • Restaurant Es Fum de Palmanova (Calvià), amb una estrella. Cuiner: Rafael Sánchez
  • Restaurant Es Racó d’es Teix de Deià, amb una estrella. Cuiner: Joseph Sauerschell
  • Restaurant Es Tragónde Sant Antoni de Portmany. Cuiner: Álvaro Sanz
  • Restaurant Voro de Canyamel (Capdepera), amb una estrella. Cuiner: Álvaro Salazar
Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.