Una cita per posar en valor la riquesa de la gastronomia de l’illa 75è aniversari del Club Marítim de Maó

No es compleixen 75 anys cada dia i no tots trien, encertadament, celebrar també amb un esdeveniment que reconeix i exposa el  producte local i la nostra tradició de l’illa, a través d’un dels més grans plaers humans com és el menjar.

El dissabte 16 de novembre, el Club Marítim va obrir de bat a bat el seu saló principal, transformat en un aparador per a 4 cuiners i 12 exquisides propostes culinàries en format de tapes; protagonistes d’una degustació que van gaudir les 130 persones que van omplir el lloc. Un exitós esdeveniment gastronòmic, que va iniciar amb el lliurament d’un guardó commemoratiu de l’75 Aniversari per part de el vicepresident de l’Marítim, Miguel Ángel Ardanaz, a Antoni Aguiló, representant de Fra Roger, entitat co-organitzadora; per després donar pas a la demostració.

Per la seva banda, Tomas Cano, cuiner de Royal Son Bou, va fer la seva presentació amb un guanyador croquetón de brou; musclos amb salsa de formatge de Maó i finalment un brioix amb roast beef mostassa i ruca.

Paté de conill, terra de sobrassada i germinats; coca de farina de xeixa, ceba caramel·litzada i núvol de formatge Maó; i de tancament un deliciós pa de pessic de cervesa negra de Sant Climent amb figat, va ser l’aposta de Dani Florit, xef de el Restaurant Ca N’Aguedet.

Finalment, un jove Luis Javier Santos, cuiner de el Restaurant Sa Lliga, es va atrevir amb uns caragols amb cranca “Sa Lliga”, literal, per llepar-se els dits; una torrada de tomàtic en tàrtar i gamba vermella; i ens va endolcir amb un tocinito fet a casa amb gelat de formatge.

Va ser sense dubtes un espai on es van conjugar la qualitat del nostre producte local i l’alt nivell de la nostra nova cuina menorquina; també va ser un espai per posar en valor l’ús de material reciclable al parament utilitzat per a la presentació i consum del menjar; però sobretot va ser un espai idoni per a la reunió d’amics i famílies, que comparteixen el gust, l’entusiasme i l’orgull pel que és nostre.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.