Viña Pomal Blanc de Noirs Reserva Brut 2014

Es tracta del primer cava Blanc de Noirs elaborat 100% amb Garnatxa riojana per Bodegas Bilbainas

Viña Pomal Blanc de Noirs Reserva Brut 2014

Aquesta setmana iniciam gràcies a Vinum Menorca el sorteig de caves de cara a les properes festes de Nadal, i ho feim amb un cava diferent i a la vegada excepcional. Es tracta del Viña Pomal Blanc de Noirs Reserva Brut 2014. Es tracta del primer cava Blanc de Noirs elaborat 100% amb Garnatxa riojana per Bodegas Bilbainas amb raïms seleccionats a la Rioja Alta. Té una criança en botella superior als 18 mesos.

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Color groc daurat amb matisos acerats. Bimbolla fina i persistent amb corona blanca al centre de la copa.
  • Nas: Intens i fresc amb notes de fruits vermells, fruita blanca i cítrics. Lleugerament especiat.
  • Boca: Fresc, amable, àgil, estructurat i molt ben equilibrat. Vibrant i harmoniós.

MARIDATGE

Estam davant un gran cava que ens recorda als xampanys francesos. Gastronòmic i que marida a la perfecció amb el sushi, tàrtars de salmó, salmó fumat damunt torrades amb mantega, tataki de tonyina o amb un pastís de peix de roca.

Acompanyant de luxe per a peixos a la graella com les orades, els llobarros o les corvines. Plats de peix al forn amb patates com una càntera o una morruda. Anfòs o déntol a la sal, a més de lluç amb salsa verda, rap amb salsa de vogamarins, bacallà amb porros o salmó al cava.

Si opten pel marisc ideal amb unes navalles o unes cloïsses a la graella, unes escopinyes o unes ostres al natural, uns musclos al forn a la menorquina, gambes vermelles de Ciutadella fregides amb all i julivert, saltejades amb conyac i confitades amb suc de taronja.

Ens anirà a la perfecció amb els arrossos caldosos com el de rap amb escamar-lans o un arròs melós de llomantol. També arrossos secs i paelles de marisc.

De cara a les festes de Nadal i Cap d’Any maridarà perfectament amb el gall d’indi al forn, els canelons, els calamars plens, porcella rostida o una cuixa de be o de cabrit al forn. També per a calderes de peix o de marisc.

Si feim un sopar amb plats a compartir com formatges cremosos, formatges de cabra com el de s’Arangí o el de Binibeca o formatges vells o semi com el de Son Piris i Son Caravinya, a més del formatge amb romaní de Binigarba a més dels seus embotits menorquins. Marida a la perdecció amb foie, salmó marinat, escopinyes plenes, musclos al vapor amb salsa maonesa, quische de gambes i alls tendres, pernil de Guijuelo i altres exquisideses.

El guanyador del sorteig ha estat el nostres subscriptor Etienne Suchet, que és subscriptor de la nostra revista des de fa 61 anys. Ha recollit el cava el seu gendre, que en aquestes setmanes es troba de vacances a Ciutadella a la xalet familiar de Santadria.

Si voleu saber més o comprar aquest primer cava Blanc de Noirs elaborat a la Rioja el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/