La Jamada de Raval ha aconseguit el primer premi de el Concurs Nacional de Pinchos i Tapes

La Jamada de Raval ha aconseguit el primer premi de el Concurs Nacional de Pinchos i Tapes

El restaurant La Jamada de Raval, de Burgos, ha aconseguit el primer premi de el Concurs Nacional de Pinchos i Tapes amb ‘Pollo escalmendrado’, de Francisco Javier Ruiz. Són tot just dos mossos de pa brioix amb ametlla garapinyada i pollastre escabetxat.

El més valorat en aquest concurs és la tècnica, innovació, bona presentació i, sobretot, bon gust. La gala de cloenda de la quinzena edició d’aquest campionat nacional gastronòmic i la tercera de l’mundial ha servit aquest dimecres per conèixer els guanyadors dels dos primers premis, atorgats per l’alcalde de Valladolid, Óscar Puente, i que rebran 6.000 euros a més de l’prestigi que atorga aquest premi.

Els subcampions de l’concurs nacional han estat Chema Soler Pastor, de l’restaurant Street Food by Chema Soler, de Gandia (València), per la seva proposta ‘Caneló de fideuà cruixent amb escuma de carrabiners’, i Oriol Carbonell, d’Els Jardins de Retiro, situat a Sitges (Barcelona), per ‘Tom Jones’.

El campionat nacional ha donat un accèssit a la tapa més tradicional a Carlos Dávalos, de l’restaurant Waska, de Vitòria, per la seva creació ‘Bacallà Club Ranero’. L’accèssit per a la tapa més avantguardista s’ha lliurat a Toño Rodríguez, del restaurant Crema de Saragossa, per la tapa ‘A cada porc li arriba el seu Pedro Regalado’, i el de millor concepte de tapa ha estat per Adrián Merenciano, de l’restaurant castellonenc suri, per ‘La reina i el capó’.