El Parenòstic Pagès i Mariner promociona la gastronomia menorquina A més dels pronòstics, enguany hi ha un calendari gastronòmic, receptes de cuina i fires i mercats

Setmanaris i Revistes SL, edita des de fa 14 anys els Parenòstic Pagès i Mariner, per l’illa de Menorca, tot seguint la tradició dels calendaris pagesos i almanacs que han de ser a la vegada pronòstic i calendari, tant civil com religiós, instructius, cronològics, històrics, profètics, astronòmics, populars, geogràfics, agrícola i ramader i econòmic per lloc on s’editen, en aquest cas Menorca.

A l’edició d’enguany, a tot color, recuperam la roda perpètua que ens assenyala si els anys seràn fèrtils o estèrils, de la mateixa manera que hi publicam les seccions habituals que van des dels eclipsis de sol i lluna de 2020, les principals festes religioses i civils a l’illa, els canvis d’hora, el dia i hora d’entrada de les estacions…

També hi haurà una agenda de les principals fires i mercats a celebrar a Menorca, i enguany una ressenya mensual sobre com serà cada mes astronòmicament, a càrrec d’Antoni Liz.

Pere Fraga ens descriurà i donarà les característiques, una cada mes, d’un arbre fruiter a la nostra illa,; Bep Al·lès i els alumnes de l’IES Mariàngels Cardona ens oferiran una recepta de cuina al mes, com també hi trobarem la secció més consultada any rere any que són les feines a fer cada mes als horts, al camp i als jardins.

Trobarem prediccions del temps segons les llunes, els dies festius i assenyalats, dites i refranys, les tèmpores i el seu significat, efemèrides menorquines com la del centenari de l’enfonsament i pèrdua del pailebot “Paquete ciudadelano”, calendaris de vedes de caça i pesca. Talles mínimes del peix, un calendari gastronòmic i moltes coses més.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.