Jonay Hernández deixa la direcció de Flor de Sal i es centra amb La Vieja

El cuiner canari resident a Mallorca ha emès una nota de premsa on comunica que, en aquest mes de novembre, deixa la direcció culinària executiva de Flor de Sal, el restaurant que ha vingut dirigint a Camp de Mar (Andratx), des de fa 10 anys.

“No ha estat una decisió fàcil. Perquè Flor de Sal va ser el primer projecte gastronòmic personal que vaig escometre a Mallorca, gràcies a la confiança de la família Cabau (que ara és també la meva família), propietària de l’hotel Bahia Camp on s’ubica el restaurant, i això no s’oblida mai.
Per això, el primer és donar un enorme “gràcies” als Cabau, no només per donar-me l’oportunitat de dirigir un projecte fantàstic, sinó també per oferir-me, amb ell, la conjuntura per créixer com a cuiner i el temps per trobar el meu camí creatiu , vinculat completament a la Nova Cuina Canària, la cultura culinària que estimo per naixement i per convenciment”.

Jonay diu en el seu comuinicat que  “me’n vaig de la direcció de Flor de Sal perquè, tot i que hi hem creat una carta amb forta influència canària, que en aquests últims 10 anys ha estat la base del seu èxit, l’establiment requereix una mirada més àmplia i jo, ara , estic molt més dedicat a fer créixer i dotar de la màxima intensitat meu corpus culinari a “La Vieja”, a Palma, cent per cent canari, encara que amb els colors dels grans productes mediterranis.
I em vaig també perquè l’hotel Aparthotels Bahia Camp de Mar Suite va emprendre una gran reforma general i, per temps i logística, es fa impossible incloure la renovació del restaurant.
Dit això, és més que probable que en uns dos anys els Cabau abordin l’adequació de la cuina, i llavors estudiarem la possibilitat de tornar a allà, a partir de l’evolució de “La Vieja”, amb un projecte molt més identitari.
És per això que aquest no és un adéu definitiu, sinó, possiblement, un fins aviat”.

El cuiner canari, ha manifestat que deixar les seves responsabilitats a Flor de Sal “és a la fí, donar-me a mi mateix l’oportunitat de dedicar tot el meu temps a La Vieja, el meu projecte personal, amb el qual m’identifico totalment com a xef i com canari i poder evolucionar-cap a nous horitzons culinaris de excel·lència.


La Vieja és “casa meva”, és el Jonay més veritable i madur, i així ho ha entès el públic, que en un any i mig m’ha permès situar-me com un dels restaurants amb més èxit i amb més projecció de Mallorca”.

Jonauy Hernández té com a objectiu el començar a donar forma a possibles nous projectes a Palma que el permetin ampliar la proposta de “La Vieja”, tant en espai com en possibilitats culinàries, alhora que donar-li  marge per moure la seva cuina per tot el territori nacional.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.