Fideus amb rajada

Ingredients: 1/2 quilo d’alons de rajada nets i pelats -ens ho prepararan a la plaça del Peix o a les peixateries-, 250 g de fideus del núm. 4 o de fer fideuada, 4 tomàtigues de ramellet, una ceba, 4 grans d’all, 1 pebre verd, 1 copeta de vi blanc sec, farina, safrà, una picada d’all i julivert amb ametlles, 1’5 l d’aigua i sal.

Elaboració: Enfarinam els talls de rajada i els fregim dins un tià de terra amb oli d’o- liva. Els reservam a part i dins el mateix oli fregim la ceba ben picadeta. Quan agafi color hi posam el pebre verd i els alls tallats el més petit possible, i després d’un parell de minuts les tomàtigues de ramellet escaldades sense pell ni pipides. Deixam que el sofregit es ben confiti. (Hem de remenar tot el temps per tal que per mor de la farina el sofregit no s’aferri al fons del tià).

Hi afegim els fideus, als quals donarem un parell de remenades, i seguidament hi ficam la copa de vi blanc. Deixam que s’evapori l’alcohol i hi afegim el litre i mig d’aigua -millor si és calenta-. Ho deixam coure el que indica al sobre dels fideus. Quan arranqui el primer bull hi afegim el safrà, la picada d’all i julivert i les ametlles torrades. Ho tastam de sal, corregim si fa falta i ho remenam de tant en tant perquè els fideus no s’aferrin als baixos del tià.

Quan hi manquin tres o quatre minuts per acabar de coure els fideus hi posarem els talls de rajada que teníem reservats, tot anant alerta que amb el bull no es desfacin. Ens ha de quedar ben melós.

PD: Podem fer aquest plat emprant gató en ves de rajada.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.