Fideus amb rajada

Ingredients: 1/2 quilo d’alons de rajada nets i pelats -ens ho prepararan a la plaça del Peix o a les peixateries-, 250 g de fideus del núm. 4 o de fer fideuada, 4 tomàtigues de ramellet, una ceba, 4 grans d’all, 1 pebre verd, 1 copeta de vi blanc sec, farina, safrà, una picada d’all i julivert amb ametlles, 1’5 l d’aigua i sal.

Elaboració: Enfarinam els talls de rajada i els fregim dins un tià de terra amb oli d’o- liva. Els reservam a part i dins el mateix oli fregim la ceba ben picadeta. Quan agafi color hi posam el pebre verd i els alls tallats el més petit possible, i després d’un parell de minuts les tomàtigues de ramellet escaldades sense pell ni pipides. Deixam que el sofregit es ben confiti. (Hem de remenar tot el temps per tal que per mor de la farina el sofregit no s’aferri al fons del tià).

Hi afegim els fideus, als quals donarem un parell de remenades, i seguidament hi ficam la copa de vi blanc. Deixam que s’evapori l’alcohol i hi afegim el litre i mig d’aigua -millor si és calenta-. Ho deixam coure el que indica al sobre dels fideus. Quan arranqui el primer bull hi afegim el safrà, la picada d’all i julivert i les ametlles torrades. Ho tastam de sal, corregim si fa falta i ho remenam de tant en tant perquè els fideus no s’aferrin als baixos del tià.

Quan hi manquin tres o quatre minuts per acabar de coure els fideus hi posarem els talls de rajada que teníem reservats, tot anant alerta que amb el bull no es desfacin. Ens ha de quedar ben melós.

PD: Podem fer aquest plat emprant gató en ves de rajada.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris