Amargos d’ametlla

Ingredients: Un quilo d’ametlles picades, un quilo de sucre fi, sis blancs d’ou més un altre per a untar-se les mans, la pell d’una llimona ratllada i un polsin de canyella.

Elaboració: Dins un ribell mesclarem les ametlles picades -hi ha forns i establiments de venda d’aliments que ja tenen preparada l’ametlla picada o mòlta per a fer els amargos i les tortades – el sucre, el blanc d’ou batut a punt de neu, la pell de la llimona ben ratllada i la canyella fins que la pasta estigui ben compacta-.

Per a fer els amargos ens hem de banyar les mans amb clara d’ou o bé tindrem un bol amb aigua i humitejarem les mans. D’aquesta manera farem les bolletes de la mida d’un ou de colom a les que aplanarem per la base. Les col·locarem damunt una llauna d’enfornar untada de sèu i  ho enfornam fins que estiguin un poc daurats, uns deu minuts més o manco. És una de les llaminadures típiques del Nadal a Menorca.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.