Amargos i carquinyols

Els amargos són uns dels productes de rebosteria antiga més típics de Menorca i que es solen menjar a les grans celebracions, com és el cas de les festes de Nadal i Cap d’Any com també per Sant Antoni, qualsevol aniversari o dia assenyalat.

A l’estar fets d’ametlla es tracta d’un dolç d’orígen àrab i el trobam també a Mallorca,a Catalunya i també a diversos indrets de l’Estat espanyol i països de la conca Mediterrània. A Sardenya, per exemple formen part de la rebosteria de les festes de “Sa Sartiglia” a Oristano i s’en diuen amaretti.

Els carquinyols també formen part de les elaboracions elaborades amb ametlles, i de clara ascendència àrab.

Els carquinyols són una llaminadura típica de les festes de poble, i antigament els venien els avellaners i juntament amb les avellanes, servien per a donar-los a les al·lotes que els hi agradaven i començar a festejar.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.