Panadera de Bacallà

Panadera de Bacallà

Ingredients: Un quilo de bacallà dessalat, 2 cebes, 6 grans d’all, 1 pebre verd, 4 tomàtigues, 1 quilo de patates, una picada d’all i julivert, farina, oli d’oliva, sal i 2 litres d’aigua.

Elaboració: Dins una olla bullirem les espines de bacallà (si hem comprat un bacallà sencer, si opten per lloms no cal fer aquest pas) amb els dos litres d’aigua, sal, un raig d’oli, 1 ceba tallada a quarts i dos grans d’all a foc baix.

Dessalarem els bacallà al llarg de 48 hores dins aigua, que l’hem de canviar com a mínim cada 12 hores. Un cop dessalat el deixem dins un colador per tal que perdi l’aigua. L’eixuguem amb un pedaç de cuina i després el tallam a trossos de ració l’enfarinam i el fregim, un poc, dins una paella amb oli d’oliva i reservem. Seguidament posam al foc un tià de terra amb part de l’oli d’oliva on hem fregit el bacallà, unes 8 cullerades, hi feim el sofregit amb la ceba, els grans d’all, el pebre verd i les tomàtigues, tot picat ben petit. Quan feim aquest sofregit, a foc ben dolç, hem de remenar tot el temps perquè a l’oli hi haurà restes de la farina amb la que hem fregit el peix i es podria aferrar. Tindrem les patates pelades i tallades a cantells que les afegirem al sofregit quan hagi confitat. Salem i ho cobrim amb el fumet que haurem fet amb les espines i alons del bacallà. Deixam bullir uns vint minuts o fins que les patates estiguin cuites. Llavonces hi afegim els talls de bacallà que hem fregit i la picada d’all i julivert. Deixam coure uns deu minuts més a foc ben baix tot anant alerta que el peix no es rompi i s’esmicoli. Hi ha qui sacsa el tià per tal que el bacallà amolli la seva gelatina i quedi el suc més espès.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris