Alimentació Saludable, la nova unitat didàctica de la Reserva de Biosfera de Menorca

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera suma un nou títol a la seva col·lecció de quaderns didàctics per a alumnes de primària i secundària. La nova unitat, la sisena de la col·lecció, tracta sobre l’Alimentació Saludable a la Reserva de Biosfera de Menorca, una guia que ensenya als més joves què és l’alimentació saludable i com es vincula amb la terra, la cultura, l’economia i la conservació del territori.

Igual que els anteriors números, aquest quadern té com a objectiu educar en valors sobre els diferents i variats àmbits que es treballen en una reserva de biosfera atenent a la seva transversalitat i la interrelació de tots ells. Així, agafant com a tema principal l’alimentació, aquest quadern tracta aspectes com la producció alimentària, la relació entre alimentació i salut, la gastronomia de Menorca, el malbaratament alimentari o la seva importància en la conservació del territori. Aquests temes es desgranen per abordar conceptes com la sobirania alimentària a l’illa, el producte de proximitat i de temporada, l’agricultura ecològica o el paper de la dona en la producció d’aliments.

La finalitat última és transmetre a l’alumnat la rellevància que té l’alimentació en un territori, i donar a conèixer el model alimentari que es persegueix implementar a la reserva amb l’Estratègia Alimentària de Menorca després de l’adhesió de l’illa al Pacte de Milà el 2017, un pacte que persegueix la implementació de sistemes alimentaris sostenibles, saludables, inclusius i amb més sobirania.

La nova unitat s’afegeix així a les unitats ja existents sobre “Reserva de Biosfera”, “Geologia”, “Energia”, “Biodiversitat terrestre” i “Biodiversitat marina” de la col·lecció de quaderns didàctics. Aquesta col·lecció s’utilitza com a material de suport en els tallers que imparteix l’Agència Menorca Reserva de Biosfera en centres educatius en el marc del programa educatiu Salut Jove i Cultura del Consell Insular de Menorca.

Els tallers, 18 en total aquest curs escolar, estan dirigits a tots els nivells educatius, des d’infantil a cicles formatius o adults, i busquen incorporar els valors mediambientals en els centres educatius. Aquest any els tallers de Salut Jove i Cultura impartits des de l’Agència han rebut 253 peticions, de manera que al llarg d’aquest curs escolar 2019-2020 més de 4000 alumnes participaran en aquestes activitats.

Tot i que aquestes unitats solen anar relacionades amb tallers concrets del programa Salut Jove i Cultura, qualsevol centre educatiu que estigui interessat pot sol·licitar-les al Consell Insular de Menorca, que disposa d’un estoc en format paper. A més, aquest material està també disponible en format digital i accessible a tot el públic en l’apartat d’educació ambiental de la nostra web.

Com en edicions anteriors, aquests quaderns han estat editats buscant minimitzar l’impacte ambiental inherent als materials i processos utilitzats. Per això, compten amb l’ecoetiqueta DAP o motxilla ecològica, l’anomenada declaració ambiental de producte amb la qual es calcula el comportament ambiental de la publicació, es declaren les bones pràctiques ambientals de les empreses implicades i es proporciona informació sobre l’impacte ambiental estalviat en relació a una publicació impresa comú.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.