Can Lluís, la cuina compromesa i casolana

Can Lluís, la cuina compromesa i casolana

Can Lluís és un petit restaurant al carrer d’Alaior de Ciutadella, destaca per la seva cuina de mercat,  a més de les especialitats en cuina gallega, a més dels seus menús del dia, amb diferents opcions.

Va ser un d’aquests menús que vam anar a provar fa unes setmanes, tot escollint el menú bàsic que tenia plats de cuina ben menorquina com els canons amb conill i la panadera de congre.

D’entrants vam poder escollir entre diferents plats i ens vam decantar per una banda pels seus xampinyons fregits amb all i julivert i acompanyats per dues rodelles generoses de sobrassada de Menorca a la planxa.

L’altra opció va ser un dels plats del receptari d’arrels de la cuina menorquina, plat estimat dels caçadors i els sabaters de banqueta, els canons amb conill, cuinats magistralment i que són una bona opció per a fomentar el plats de la cuina tradicional de Menorca en els menús dels migdia.

De segons vam escollir per una banda el seu confit d’ànec amb salsa de gerds amb el seu acompanyament de patates fregides a la paella. L’ànec en el seu punt ideal de cocció, la salsa també ben preparada que li donava aquest punt especial de la cuina francesa i a la vegada de qualitat al menú.

L’altra plat que vam escollir també va ser un plat tradicional menorquí, però aquest de la cuina marinera, del que vam disfrutar i molt. Una panadera de congre, feta amb les patates tallades a cantells perquè amollin tot el seu midó i facin el suc espès, acompanyat de generoses porcions d’aquest peix saborós i que les noves generacions el tenen de cada vegada més oblidat.

El congre és un dels peixos més saborosos per a elaborar calderes i panaderes, així com sucs de peix. És gelatinós i dóna un sabor molt especial als brous. És tot un encert i a la vegada una sorpresa trobar aquests plats tant nostres a restaurants com és el cas de Can Lluís.

Però aquests plats, com per exemple els canons amb conill o la panadera, ja sigui de congre, de morena, de rotja o de cap d’ànfós haurien de ser ben corrents a les cartes dels restaurants de la nostra illa, i així fomentar la nostra cuina tradicional, que va molt més enllà que les calderes de llagosta, els peixos al forn o els arrossos caldosos de peix i marisc.

Per acabar, de postres vam optar pel seu pastís de formatge amb murtons, un clàssic de la rebosteria internacional, molt ben elaborat i que va servir per a tancar un menú del dia que ens va sorprendre per la seva aposta pels plats de la cuina menorquina més tradicional.