La cuina menorquina des Racó des Palau

La cuina menorquina des Racó des Palau

Fa unes setmanes, quan es va celebrar la 10ena edició de la Mostra de Cuina Menorquina de CAEB Restauració, vam celebrar un petit dinar familiar on l’aposta segura era la cuina tradicional menorquina del petit restaurant Es Racó des Palau, al cor de Ciutadella, on en Joan i n’Anny mai solen fallar.

De primer vam provar una sèrie d’aperitius per a compartir a taula entre ells:

El caragols amb cranca, el nostre principal mar i muntanya menorquí i que és un dels petits tresors de la nostra gastronomia i que no trobarem a les altres illes de les Balears. Ben elaborat, amb el seu toc de coent i amb una salsa que convidava a fer mues de pa.

El tambor d’albergínia cruixent amb sobrassada i bacallà, una de les creacions den Joan Cumelles que ens va agradar i molt, i que demostra que la creativitat amb producte local no ha de menester de massa floritures.

La seva versió actualitzada del pop amb cebes, fent una clucada d’ull a la nova cuina menorquina i la creativitat de la cuina d’autor.

I com a darrer entrant la llengua amb tàperes, un dels clàssics de la cuina menorquina i mallorquina, executat correctament, i que va ser una de les tapes més demanades i que de fet el dia que hi vam anar fins i tot ja la tenien acabada i ens vam menjar les dues darreres degustacions.

De segon vam coincidir tots tres en menjar la porcella de Son Piris cuita a baixa temperatura, que ens va fascinar, perquè es tracta d’una porcella de qualitat, criada en extensiu i amb bones matèries, on en David, l’amo de Son Piris hi posa tota la qualitat per aconseguir un gran producte local. Ho ha fet amb el formatge, el millor a nivell nacional a l’apartat de semi curats elaborats amb llet crua de vaca, i ho fa també amb els animals que cria.

De postres, la tortada d’ametlla a la menorquina. El dolç per excel·lència  que no pot mancar per a tancar una bona celebració o un bon dinar.

I el menjar blanc, la recepta tradicional de les postres més santjoaneres, aquesta vegada coronada amb una merenga de llimona.