El receptari de Cas Bombu, la cuina de Cala Ratjada Célebres receptes de cuiners i afamats pastissers des de 1909

L’editora Documenta Balear, dins de la seva col·lecció “Arbre de Mar” acaba d’editar el llibre “El receptari de Cas Bombu, célebres receptes de cuiners i afamats pastissers per a ús de Cas Bombu des de 1909”, amb textes transcrits de les llibretes de cuina originals per Jaume Fuster, Josep Tarrassa i Joan Cabalgante, que es completa amb 13 receptes reinterpretades pel cuiner amb estrella Michellin, Andreu Genestra.

El receptari de Cas Bombu és el resultat de la combinació de l’alta cuina amb els plats tradicionals del començament del segle XX, on hi trobam des d’arrossos fins a dolços exquisits, plats francesos o italians, en un viatge culinari que ens farà venir salivera.

La proposta de la gran cuinera i pionera de l’hoteleria a Capdepera que va ser Margalida Tous requereix una certa preparació prèvia, però per als qui cuinen amb regularitat serà un repte molt gratificant.

Els ingredients transcrits acuradament del receptari original, es posen al servei dels lectors amb la possibilitat d’alternar-los amb altres de moderns i accessibles per a l’elaboració de receptes.

És un treball d’equip que comença amb una introducció històrica del lloc i de la gent, continua amb el receptari original de Margalida Tous de Cas Combu, la interpretació dels plats a càrrec d’Andreu Genestra i el seu equip del Predi de Son Jaumell, i clou amb una entrevista a Antoni Garau, Bombu, cappare de la quarte generació d’aquest hostal familiar de Cala Ratjada.

Hi trobarem receptes ben interessants com el peix a la graten, el pasteló de bacallà o el bacallà a la Borgonya, la salsa àrab per a molls rostits, conill farcit a l’anglesa, perdigons a l’anglesa, guatlles a la chita callando, anfòs amb tàperes, rostit del bon català o la llagosta a la Bomba, entre altres.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.