Sobirania Alimentària posa en marxa el programa de promoció i divulgació dels productes locals a les escoles Es tracta d’activitats gratuïtes que pretenen donar a conèixer els productes i els productors de les Balears

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, ha posat en marxa, amb el suport de SEMILLA (Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears), el programa de promoció i divulgació de productes locals a les escoles. Es tracta de donar a conèixer els aliments frescs, com les fruites, verdures, hortalisses, la llet i el peix de les Balears, així com els productes que s’elaboren a les Illes.

Per a aquest curs, 2019-2020, s’han projectat seixanta sortides, gairebé el doble de les que es van fer el curs 2018-2019. Les activitats estan dirigides a alumnes de primària, des de tercer a sisè. El programa es desenvolupa a totes les illes i és gratuït per a les escoles.

El programa consta de quatre unitats didàctiques:

  • Les varietats locals: l’objectiu és donar a conèixer els aliments i els cultius de temporada i saber identificar les diferents varietats locals de cada estació. Dirigit a alumnes de tercer de primària.
  • De la mar a la taula: l’objectiu és apropar als alumnes de les nostres illes la importància del nostre entorn marí i dels recursos que ens proporciona. Dirigit a alumnes de quart de primària.
  • Conèixer els productors: l’objectiu és visitar amb els alumnes explotacions agrícoles o ramaderes que elaborin productes agroalimentaris representatius de les Balears per donar a conèixer la importància de la producció dels productes de la nostra terra, així com el paisatge que el defineixen. Dirigit a alumnes de cinquè de primària.
  • Sector primari i aliments de les Illes Balears: l’objectiu és donar a conèixer el sector primari de les Illes Balears i la importància de consumir aliments frescs, de temporada i de proximitat. Els alumnes coneixeran les característiques dels aliments amb segell de qualitat: Sobrassada de Mallorca, Oli de Mallorca, Oliva Mallorquina, Oli d’Eivissa, Ensaïmada de Mallorca, Ametlla de Mallorca i Formatge Mahón-Menorca. L’activitat també inclou un tast. Dirigit a alumnes de sisè de primària.

Les escoles interessades poden reservar l’activitat a l’adreça electrònica promocio@semilla-caib.es o al telèfon 971 78 73 83.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.