SEMILLA posa en marxa la campanya de subministrament de llavors certificades de cereals i lleguminoses Es poden sol·licitar les llavors fins demà dia 27 de setembre

Els Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (SEMILLA) han posat en marxa la campanya de subministrament de llavors certificades de cereals i lleguminoses a agricultors titulars d’explotacions agràries de totes les Illes. Es repartiran llavors de blat, triticale, ordi, civada, favó i pèsol, per fomentar l’ús de llavors certificades en l’agricultura.

La data límit per rebre comandes és el proper divendres, 27 de setembre. Per poder sol·licitar les llavors, s’haurà d’haver tramitat la sol·licitud d’ajudes directes 2019 (de la PAC d’enguany), llevat dels joves agricultors que s’incorporin a la present campanya 2019/2020 i en tinguin una resolució favorable.

SEMILLA subvenciona llavors per tal de poder sembrar el 20 % de la superfície declarada com a cereals i lleguminoses a la campanya 2019. La superfície amb dret a ajuda ha de ser, com a mínim, de dues hectàrees. Per tant, l’agricultor ha d’haver declarat almanco deu hectàrees a la campanya del 2019. Així mateix, la comanda mínima per a cada varietat és de 160 quilos.

La intenció és poder oferir als pagesos tres varietats de blat (artur nick, galera i nogal); quatre de civada (alcúdia, previsión, kbira i chimene); onze d’ordi, quatre de cicle llarg (meseta, cometa, lavanda, streif) i set de cicle curt (shakira, signora, gustav, pewter, planet, explorer, sydney); quatre de triticale (trujillo, trimour, amarillo i alambic); tres de pèsol (audit, navarro i mythic) i dues de favó (prothabat 69 i prothabon 101).
 
Les sol·licituds es poden presentar fins al 27 de setembre als magatzems col·laboradors o bé a les seus de SEMILLA de Palma i de Ciutadella. El lliurament dels productes adjudicats s’efectuarà, previsiblement, dins el mes de novembre.

SEMILLA ha destinat 300 mil euros a aquesta campanya de subministrament.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.