Menú Gastronòmic de Sa Lliga Marítim

Destaca el seu arròs de perdiu amb col

Menú Gastronòmic de Sa Lliga Marítim

Avui migdia hem tastat el menú gastronòmic que el restaurant Sa Lliga Marítim ofereix a la Mostra de Cuina Menorquina, amb motiu de la presentació d’aquestes jornades de gastronomia.

La nova cuina menorquina i la cuina d’arrels estan presents en les propostes que ens ofereix Sa Lliga a un preu de 30 euros.

De primer un sorprenent oliagua amb essència de ponzu, acompanyat de figues fresques de cristià i verat marinat, que li dóna un toc vertaderament especial. La transformació d’un plat del nostre receptari tradicional amb tocs d’innovació ha estat una proposta encertada, fresca i a la vegada ben estructurada per a iniciar el menú.

De segon un clàssic de la cuina dels caçadors, l’arròs amb perdius amb un toc de col fresca que fusiona dos plats de la nostra gastronomia tradicional, l’arròs amb perdiu i la perdiu en col.

L’arròs destaca per la seva melositat, fet amb un sofregit llarg i confitat, generós en perdiu desossada, que ens pot arribar a recordar els millors rissotos italians o bé els memorable arrossos de caça cuinats dins el tià de terra. Gustós, arròs en el punt exacte de cocció, melositat i toc de frescor amb la col.

La proposta de plat principal de peix va ser un altre dels grans plats de la cuina marinera menorquina, que hauria d’estar més presents a tots als restaurants, especialment a aquells on els protagonistes són el peix i el marisc. Una ratjada a la mantega negra amb taperots i maonesa d’anxoves fusiona la cuina d’arrels amb la nova cuina menorquina. La tradicional es troba en la elaboració de la ratjada i els taperots, avui poc emprats (són les tàperes grosses o tàperes mascle) i la modernitat de la nova cuina menorquina en l’encertada maonesa d’anxoves, amb un punt exacte d’equilibri entre el que ha de ser una salsa on la força i la sal de l’anxova no s’ha de menjar els altres sabors, per tal ha de ser una maonesa suau, com és en aquest cas.

De postre es va servir una bolla de gelat de formatge DOP Maó-Menorca amb flamet d’ous, el que en castellà es diu “tocinillo de cielo”. El punt de dolçor que moltes vegades es necessita per arrodonir un menú que ha sabut arriscar en innovació com és el cas de l’oliaigua ponzu, ha donat frescor a un arròs de tardor com el de perdius i ha mantingut l’essència de la cuina marinera de les llars de pescadors amb aquesta ratjada fregida en mantega negra.

Si estau interessats en provar aquest menú de 30 euros, és millor si reservau taula amb antelació a:

Sa Lliga Marítim, Cafè-Bistró. Carrer Moll de Llevant, 292 – Port de Maó.

Tel 871 53 84 37.