Soco Gràcia: Hamburgueses, pasta, tex-mex i cuina oriental Barcelona gastronòmica 1

Tal i com vam fer amb Santiago de Compostela, dins el nostre Quadern Foodie, dedicarem uns articles a la Barcelona Gastronòmica, on la oferta és potent, variada, de tot preu i sobre tot cosmopolita i multicultural.

Aquest cap de setmana hem visitat el restaurant Soco, al carrer Pi i Margall, aprop de la plaça Joanic al Barri de Gràcia, on ens han recomanat les seves hamburgueses d’autor, les seves pastes casolanes, amanides i també les seves especialitats en cuina fussió que poden anar de la Tex Mex a la oriental, passant per la cuina nacional, la italiana i la catalana.

El restaurant està ben decorat i ple. Una barra per a esperar per a ver un vi on un vermut, i el vespre un gin tònic.

La carta d’estil retro americà ens proposa per a obrir boca  els nachos amb guacamole, anxoves del cantàbric, pa de vidre amb tomàtiga fregada, quadradets de pit de pollaste amb soia, albergínies fregides amb mel i formatge parmesà…

D’entrants els ous estrellats amb pernil salat, amb xistorra o bé amb oli de tòfona. El trinxat de la Cerdanya, carpaccio de vedella, de meló i pernil ibèric, de salmó… Tàrtar de tonyinya, escalivada, provolone gratinat…

Les seves pastes fresques, de carn, de vegetals, de peix, veganes… diferents modalitats i diferents salses per acompanyar.

De plats de peix el salmó pak choi i el tataki de tonyina, mentres que de carns podem optar pel magret d’anec amb reducció de vi negre, pollastre teriyaki, tagliata de Nebraska, entrecote de bou, tataki de llom de bou, be desossat a baixa temperatura, llomillo de vedella…

A més de les hamburgueses amb 16 propostes, 15 de carn de vedella i 1 de pollastre, a més de les dues vegetarianes a part. També 20 pizzes clàssiques a les que es sumen les 8 soco pizzes d’autor.

El preu, dependeix de si demanam vi o no, o si es fa postre pot anar dels 15 als 25 euros per persona.

Per cert la seva carta de vins és més que interessant on hi trobam joies com el Ikigall, amb cupatge de Xarel·lo, Malvasia de Sitges i Moscatell d’Alexandria, elaborat pel sumiller del Bulli, David Seijas, per a la seva col·lecció “Gallina de piel” en homenatge a la frase del recordat Johan Cruyff, quan va dir “gallina de piel”, en tost de “piel de gallina”. El preu sorprenent per a un restaurant, 16,75 euros.

ENS VA ENCANTAR

Les seves patates braves. Tall gran, elaborades al moment, generoses, diferents, sorprenents com la seva salsa amb el punt de picant molt ben aconseguit.

La seva tarta tatin. Porció individual, bon equilibri de dolçor i acidesa, caramelitzada. Un pecat pels amants del dolç.

FITXA TÈCNICA

Direcció: Carrer de Pi i Margall, 41, 08024 Barcelona

Horari: Tanca a les 00,00 h

Telèfon: 932 19 03 02
Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.