Cas Safrà, cuina d’autor a Cala Blanca És recomanable el seu menú del dia, migdia i nit

Hem estat a Cas Safrà, un gastrobar de cuina d’autor a Cala Blanca, on al llarg de dècades hi va estar el recordat restaurant Cas Mallorquí.

El seu cuiner i propietari Alex, destaca per la seva creativitat i també per fer moltes de les seves elaboracions, tant peix, carn com verdures a la brasa. La cuina oberta permet veure com el foc de llenya és el protagonista.

Té una cuina cosmopolita, mundana, fruit dels seus viatges arreu del món. Per tant hi trobam propostes de cuina española, argentina, asiàtica, francesa… totes elles amb el seu segell personal.

Hem apostat pel seu menú del dia, canviant cada setmana, i que per 18 euros ofereix uns entrants a compartir, un plat principal i postre. No inclou la beguda.

De primer ens va oferir a cadascun un plat on hi havia una amanida de mesclum de lletugues amb mozzarella fresca i pesto, que va bé per a obrir boca.

Al mateix plat un provolone amb sobrassada. La cuinta italoargentina es fusiona amb el producte local, en aquest cas la sobrassada.

La tercera proposta d’entrant una torrada de bacallà amb una salsa maonesa a la tàrtara ben elaborada, generosa i que és un preludi de que Àlex domina a la perfecció el peix a la brasa.

De segon van optar per provar cadascun un plat diferent.

La meva companya va optar per la seva carn, a la manera d’asado argentí, en fines llenques i molt gustosa. Feta en el seu punt i acompanyada de verdures a la graella, tot defugint de les patates fregides que solen emprar de guarniment els restaurants de la zona.

Jo vaig demanar el peix, un lluç a la brasa amb salsa marinera, molt ben elaborat, presentat i vistós amb la seva oblea d’arròs. El peix en el punt de graella perfecte, gens sec, la salsa en el seu punt, sense enmascarar el sabor del peix, i les verdures d’acompanyament molt correctes.

De postre t’oferèixen una mostra de les seves tartes artesanes, on no hi manca una banofe amb el protagonisme del dolç de llet, que recorda les arrels del cuiner.

El servei a la sala, ens va servir i aconsellar la parella d’Alex, que va demostrar la seva perfecció en el servei del vi, pocs ho saben fer, fins i tot detectant una tara del vi olorant el tap, que demostra i avala la seva professionalitat.

El vi escollit va ser un Botijo Rojo, de la IPG Valdejalón, monovarietal Garnatxa Blanca. Es tracta d’un vi fresc i viu, untuós. Es tracta d’un vi de garatge dels Cellers Frontonio, novedós, equilibrat i que és ja tot un referent en el món dels vins a nivell nacional.

A Menorca es distribuit per Vinum.

Compartir a
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.