Nopales, una cantina mexicana a Ciutadella

La nova aposta del restaurant Smoix

Nopales, una cantina mexicana a Ciutadella

Fa poc més d’un mes que es va obrir a Ciutadella la seva primera cantina mexicana, “Nopales” al carrer de Sant Sebastià, cantonada amb Sa Plaça Vella, on fa uns anys hi havia el recordat Bar Sa Xarxa. Pertany a Miquel Sànchez i Vianey Larraga, del restarant Smoix, on hi ha també el cuiner Rafa Couce als fogons.

Es tracta de la típica cantina mexicana, on destaquen les especialitats d’aquesta cuina amb els seus clàssics sabors que moltes vegades ronden o festejen amb el picant.

Destaca el seu guacamole, natural, gustós i que es ben nota que la recepta és casolana i mexicana.

El guacamole l’acompanyarem de totopos, que aquí coneixem com a nachos, però totalment diferents i també casolans, tot seguint les receptes familiars de Vianey.

Tacos de peix amb el seu toc coent per mor de la maonesa de jalapeño, però saborós.

Un dels clàssics que s’ha de provar és la seva cochinita pibil, amb les seves tortitas de maiz, fetes al moment. La cochinita pibil ve a ser una porcella al forn i després desossada i tallada a fines llamines, que es mescla amb la salsa i neix un plat vertaderament sorprenent.

És la nostra primera incursió al Nopales i ens ha agradat. Hi hem de tornar i parlar-vos de les seves noves propostes i del que hem menjat allà.

De final, un glop de Tequila, ens arrodoneix aquest viatge gastronòmic a Mèxic sense mourer-se del cor de Ciutadella.

Mentres tant va sonant una ranxera de Rocio Dúrcal, “La senyora” a Mèxic, que ens recorda un poc aquelles cançons de Radio Popular de Menorca en els anys de la nostra pre-adolescència.