Nopales, una cantina mexicana a Ciutadella La nova aposta del restaurant Smoix

Fa poc més d’un mes que es va obrir a Ciutadella la seva primera cantina mexicana, “Nopales” al carrer de Sant Sebastià, cantonada amb Sa Plaça Vella, on fa uns anys hi havia el recordat Bar Sa Xarxa. Pertany a Miquel Sànchez i Vianey Larraga, del restarant Smoix, on hi ha també el cuiner Rafa Couce als fogons.

Es tracta de la típica cantina mexicana, on destaquen les especialitats d’aquesta cuina amb els seus clàssics sabors que moltes vegades ronden o festejen amb el picant.

Destaca el seu guacamole, natural, gustós i que es ben nota que la recepta és casolana i mexicana.

El guacamole l’acompanyarem de totopos, que aquí coneixem com a nachos, però totalment diferents i també casolans, tot seguint les receptes familiars de Vianey.

Tacos de peix amb el seu toc coent per mor de la maonesa de jalapeño, però saborós.

Un dels clàssics que s’ha de provar és la seva cochinita pibil, amb les seves tortitas de maiz, fetes al moment. La cochinita pibil ve a ser una porcella al forn i després desossada i tallada a fines llamines, que es mescla amb la salsa i neix un plat vertaderament sorprenent.

És la nostra primera incursió al Nopales i ens ha agradat. Hi hem de tornar i parlar-vos de les seves noves propostes i del que hem menjat allà.

De final, un glop de Tequila, ens arrodoneix aquest viatge gastronòmic a Mèxic sense mourer-se del cor de Ciutadella.

Mentres tant va sonant una ranxera de Rocio Dúrcal, “La senyora” a Mèxic, que ens recorda un poc aquelles cançons de Radio Popular de Menorca en els anys de la nostra pre-adolescència.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.