S’aixeca la veda per a pescar raors fins al 31 de març

La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és d’unes cinquanta unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació

S’aixeca la veda per a pescar raors fins al 31 de març

Des d’avui, primer de setembre, i fins al 31 de març es du a terme la campanya de pesca de raors, pesca que està totalment prohibida des del primer d’abril fins al 31 d’agost, amb la finalitat de protegir aquesta espècie i d’assegurar-ne una pesca sostenible. La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és d’unes cinquanta unitats, amb un màxim de tres-centes unitats per embarcació.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives. De manera professional, són pocs els que s’hi dediquen i ho fan de manera ocasional.

La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000 i era fins al 31 de juliol. Sobre la base de criteris biològics, s’ha ampliat i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mm. Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 % en la talla dels peixos.

Enguany, per primera vegada, els recreatius que pesquin aquesta espècie a les reserves marines tenen a disposició una aplicació per a mòbils amb la qual podran informar la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les captures que han pescat, així com el temps que han dedicat a fer-ho. Els recreatius que ho vulguin en podran informar també l’Administració a través d’un formulari, com han fet fins ara.

La campanya del raor se suma a la de la llampuga, que va començar el 25 d’agost i acabarà el 31 de desembre. Es tracta d’una de les més esperades pels pescadors professionals pels bons resultats comercials que dona al sector.