S’aixeca la veda per a pescar raors fins al 31 de març La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és d’unes cinquanta unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació

Des d’avui, primer de setembre, i fins al 31 de març es du a terme la campanya de pesca de raors, pesca que està totalment prohibida des del primer d’abril fins al 31 d’agost, amb la finalitat de protegir aquesta espècie i d’assegurar-ne una pesca sostenible. La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és d’unes cinquanta unitats, amb un màxim de tres-centes unitats per embarcació.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives. De manera professional, són pocs els que s’hi dediquen i ho fan de manera ocasional.

La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000 i era fins al 31 de juliol. Sobre la base de criteris biològics, s’ha ampliat i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mm. Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 % en la talla dels peixos.

Enguany, per primera vegada, els recreatius que pesquin aquesta espècie a les reserves marines tenen a disposició una aplicació per a mòbils amb la qual podran informar la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les captures que han pescat, així com el temps que han dedicat a fer-ho. Els recreatius que ho vulguin en podran informar també l’Administració a través d’un formulari, com han fet fins ara.

La campanya del raor se suma a la de la llampuga, que va començar el 25 d’agost i acabarà el 31 de desembre. Es tracta d’una de les més esperades pels pescadors professionals pels bons resultats comercials que dona al sector.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.