O gato negro Galiza Canibal 1

Si us han agradat els articles del Mercat de Santiago de Compostela, avui començarem una sèrie de propostes per si aquesta tardor us fa ganes anar a fer un cap de setmana llarg aquesta ciutat on es diu que la pluja és art i que de segur que és un dels llocs on més bé es menja.

Un dels clàssics de tota la vida i que per a mi és visita obligada si hi ha lloc, és “O gato negro”, a la Rua da Raiña. Casa de menjars a la antiga, sense luxes i que va ser inaugurada al 1920. Allà es poden menjar un dels millors caldos gallecs, a més de les seves especialitats en marisc, de tapeo, a molt bon preu.

Destaca la seva bota de Ribeiro d’on et serveixen directament el vi.

Hi ha que provar el seu pop a la gallega, els seus calamars fregit o cuinat amb la seva tinta.

Gustosos, amb gust a mar atlàntica son els seus musclos al vapor, tots a un punt de cocció perfecte, oberts, de carns generoses i  a més a més a un preu que els d’aquí no ens podem creure davant racions tant generoses.

El mateix passa amb els seus “berberetxos”, les escopinyes de gallet, també cuinades al vapor. Allà a Galicia, el marisc fa gust a aigua de mar, d’oceà, totalment diferent que aquí. De fet quan vas a la vorera de la mar o a la platja, fan olor a musclos i a marisc fresc.

Aquí teniu la primera proposta, segur que si hi trobau lloc a la barra o a una de les seves 12 taules interiors, disfrutareu. De pas podeu donar una ullada a una part de la carta i els seus preus.

 

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.